Δύσκολη η μέρα των Χριστουγέννων αλλά και η σημερινή για τους εργαζομένους στο Xbox Live και το PlayStation Network, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμα μια μαζική επίθεση στις γνωστές υπηρεσίες multiplayer gaming, με αποτέλεσμα την αδυναμία σύνδεσης αρκετών χρηστών.

Πίσω από την επίθεση φαίνεται να υπάρχει η ομάδα hacker των Lizard Squad όπου με τη γνωστή μέθοδο DDOS, είναι σε θέση να στέλνουν μαζικά αιτήματα σύνδεσης στους Servers του Xbox Live και του PlayStation Network, με αποτέλεσμα αυτοί να υπερφορτώνονται και να μη μπορούν να αντεπεξέλθουν στα κανονικά αιτήματα των χρηστών.

 

Για την ώρα, οι ιστοσελίδες που παρέχουν η Sony και η Microsoft στις οποίες αναγράφεται η κατάσταση των δικτύων τους, αναφέρουν ότι το PlayStation Network είναι εκτός λειτουργίας ενώ αυτή της Microsoft ότι υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα του Xbox Live.

 

Την κατάσταση φάνηκε προς στιγμή να θέλει να εξομαλύνει ο πάντα γραφικός και γνωστός gamer Kim Dotcom, δημιουργός της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων Mega, προσφέροντας στην ομάδα των hackers 3.000 Premium λογαριασμούς, μια πρόταση η οποία έγινε δεκτή, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Πιθανόν τα προβλήματα σύνδεσης αυτή τη στιγμή να οφείλονται στις προσπάθειες των μηχανικών των εταιρειών να τα επαναφέρουν σταδιακά σε λειτουργία κάτι που όμως δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί.

 

Τα επιτελεία πάντως και των δύο εταιρειών δηλώνουν ότι κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου οι υπηρεσίες τους να είναι και πάλι διαθέσιμες σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

 

Link.png Site: Xbox Live Status | PlayStation Network Status

Link.png Site: TheNextWeb