Το Xbox Live χρησιμοποιείται στις κονσόλες της Microsoft και στα παιχνίδια στις πλατφόρμες των Windows και Windows Phone ώστε οι gamers να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα επιτεύγματα τους, στη λίστα των φίλων τους κ.ά.

Αν και η Microsoft έχει πειραματιστεί πρόσφατα με τα επιτεύγματα στο iOS και στο Android, η εταιρεία φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μίας πλατφόρμας για να επεκτείνει την λειτουργικότητα του Xbox Live και στα παιχνίδια για iOS και Android.

 

“Θα δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο framework που είναι open-source, ελαφρύ, επεκτάσιμο και κλιμακούμενο σε διάφορες πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων των Windows Store, Windows Phone, iOS και Android” έλεγε μία αγγελία για εργασία στη Microsoft που απευθυνόταν προγραμματιστές και developers. Η Microsoft στοχεύει στο να ξανακερδίσει τους developers από τους ανταγωνιστές της, με το να κάνει ευκολότερη την ενσωμάτωση του Xbox Live στα παιχνίδια και στις εφαρμογές που αναπτύσσουν. Όπως είναι τώρα, το Xbox Live απαιτεί πιστοποίηση και άδεια από την Microsoft, αλλά μελλοντικά η εταιρεία επιθυμεί να προσφέρει λιγότερους περιορισμούς και καλύτερα εργαλεία στους developers για να ενσωματώσουν την συγκεκριμένη λειτουργικότητα στους τίτλους τους.

 

Η Microsoft θέλει να εξαπλώσει το Xbox Live σε κάθε πλατφόρμα, με απλά και ελαφριά εργαλεία που θα επιτρέψουν στους developers να φέρουν τα παιχνίδια τους στο Xbox Live, είτε τρέχουν σε Windows, είτε σε iOS ή Android. Αυτή τη περίοδο, και με βάση την αγγελία που είχε αναρτήσει η Microsoft, ψάχνει developers για να την βοηθήσουν να δημιουργήσει τη νέα πλατφόρμα. Την ώρα που η Google έχει την δική της πλατφόρμα Google Play Games και η Apple χρησιμοποιεί το Game Center για τους ίδιους σκοπούς, η Microsoft θα προσφέρει το Xbox Live ως μία εναλλακτική πρόταση στους gamers για να το χρησιμοποιήσουν για να κερδίζουν επιτεύγματα, να βρίσκουν φίλους, και πιθανόν για cross-platform gaming.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/3/3/5465250/xbox-live-android-ios-cross-platform-games[/url]']TheVerge