Από το 2002 όταν και έκανε την εμφάνιση του το Xbox Live μαζί με το πρώτο Xbox, το παράπονο των Ελλήνων gamers ήταν η μη επίσημη υποστήριξη του στην Ελλάδα. Το Xbox Live είναι από τις μεγαλύτερες online συνδρομητικές υπηρεσίες που ενώνει τους κατόχους Xbox 360 ανά το κόσμο και τους επιτρέπει όχι μόνο να ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε χιλιάδες παιχνίδια, αλλά και να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ήχου ή video.

 

Με την αναβάθμιση της υπηρεσίας το 2007, παράλληλα με τη κυκλοφορία του Xbox360, η κατάσταση παρέμεινε η ίδια οδηγώντας τον κάθε ενδιαφερόμενο που έμενε στην Ελλάδα να δηλώνει συνήθως Ιρλανδός ή Άγγλος ώστε να μπορέσει να συνδεθεί στο gaming δίκτυο της Microsoft.

 

Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν αφού η Microsoft παράλληλα με την ανακοίνωση του Kinect και του νέου Xbox, ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση του Xbox Live σε 6 επιπλέον χώρες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα. Οι υπόλοιπες χώρες είναι η Ρωσία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία και Νότιος Αφρική. Στο δελτίο τύπου δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία αλλά η λέξη «σύντομα» φανερώνει ότι οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Microsoft

Link.png Site: Σχετική συζήτηση στο forum

 

Ενημέρωση : Τελικά το σύντομα δεν είναι και τόσο σύντομα. Όπως αναφέρει το gameover.gr, το Xbox Live θα έρθει επίσημα στην Ελλάδα τον προσεχή Νοέμβριο.

 

Ευχαριστούμε τον mavlamemos για την είδηση