Οι ειδήσεις σχετικά με το επερχόμενο Xbox One και τα πλάνα της Microsoft συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια, με κάποιες διευκρινήσεις να γίνονται σήμερα γνωστές.

Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του xbox.com, η συνδρομητική υπηρεσία Xbox Live Gold που δίνει τη δυνατότητα για Multiplayer gaming μεταξύ των χρηστών της κονσόλας, θα είναι απαραίτητη για κάποια από τα νέα χαρακτηριστικά της κονσόλας.

 

Ένα από αυτά, το Game DVR το οποίο καταγράφει HD video 5 λεπτών από το gameplay μας, θα είναι διαθέσιμο μόνο για συνδρομητές Xbox Live Gold. Το ίδιο θα ισχύει και για το Skype, τη δυνατότητα δηλαδή βιντεοκλήσεων, μία δυνατότητα την οποία η Microsoft έχει πολυδιαφημίσει.

 

Η πρακτική αυτή δεν είναι καινούρια αφού η Microsoft εδώ και καιρό διαχωρίζει των δύο τύπων συνδρομών Silver και Gold για το Xbox Live, παρέχοντας αποκλειστικές εφαρμογές για τους Gold συνδρομητές όπως Internet Explorer, Twitter, Facebook και άλλες εφαρμογές.

 

Αντίστοιχα η Sony με το PlayStation 4 προχωρά σε νέα πολιτική με το PlayStation Plus, το οποίο πλέον απαιτεί χρηματική συνδρομή προκειμένου να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα multiplayer gaming, κάτι που παρέχοντας δωρεάν με το PlayStation 3.

 

Link.png Site: http://www.xbox.com/en-US/Live[/url]']Xbox