Η αναπαραγωγή ταινιών σε κονσόλες παιχνιδιών ποτέ δεν ήταν εύκολη υπόθεση, κάτι που όμως αναμένεται να αλλάξει με την σημερινή έλευση της εφαρμογής Plex στο Xbox One και σύντομα στο Xbox 360.

Το Plex είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές media center η οποία επιτρέπει το streaming των ταινιών που διαθέτετε στο σκληρό σας δίσκο η σε κάποιο nas, υποστηρίζοντας την πλειονότητα των video format που υπάρχουν. Στηρίζεται στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα XBMC (πλέον Kodi) αν και έχει πιο εμπορικό σκοπό με έμφαση στην εύκολη εγκατάσταση σε όσες πλατφόρμες υποστηρίζει οι οποίες είναι αρκετές.

 

Όπως και στις πλατφόρμες των Windows, iOS, Android, Windows Phone, η παρουσία του Plex στο Xbox One αναλαμβάνει να οργανώσει τις ταινίες που έχετε (νόμιμα) στο δίσκο σας, εμφανίζοντας για κάθε μία εκτός από το εξώφυλλο της και διάφορες άλλες πληροφορίες. Έτσι ο χρήστης μπορεί να διαβάσει την υπόθεση κάθε ταινίας η τηλεοπτικής σειράς, ποιοι ηθοποιοί συμμετέχουν σ' αυτή καθώς και να δει το trailer της ταινίας πριν προχωρήσει στην πλήρη αναπαραγωγή της. Υπενθυμίζουμε ότι η Microsoft υποστηρίζει ήδη την αναπαραγωγή αρκετών format ταινιών μέσω USB Stick και DLNA, μια υποστήριξη που αναμένεται να επεκταθεί μέσα στο μήνα με επερχόμενη αναβάθμιση λογισμικού.

 

Οι δημιουργοί του Plex έχουν εκμεταλλευθεί τα πλεονεκτήματα της κονσόλας της Microsoft προσθέτοντας δυνατότητα χειρισμού της εφαρμογής μέσω φωνητικών εντολών αλλά και συγκεκριμένων gestures, δύο χαρακτηριστικά τα οποία προϋποθέτουν την παρουσία του αισθητήρα Kinect.

 

Η εφαρμογή αναμένεται να διατεθεί σύντομα και για το Xbox 360 ενώ αρχικά μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μόνο οι συνδρομητές των υπηρεσιών της Plex, τα πακέτα των οποίων το κόστος έχει οριστεί στα $4.99 το μήνα ή στα $39,99 για ετήσια συνδρομή. Με το τέλος της beta περιόδου, το Plex θα είναι διαθέσιμο για όλους με εφάπαξ πληρωμή 5 δολαρίων.

 

Link.png Site: Plex