H Microsoft ανακοίνωσε ότι το επόμενο παιχνίδι του reboot της σειράς Tomb Raider θα βγεί αποκλειστικά στις κονσόλες ΧΒΟΧ (ΧΒΟΧ Οne/XBOX360). H ανακοίνωση έγινε στη διάσκεψη τύπου για το XBOX στο Gamescon trade fair στη Γερμανία. To παιχνίδι θα έχει τον τίτλο "Rise of the Tomb Raider" και θα κυκλοφορήσει το 2015.

Το προηγούμενο παιχνίδι Tomb Raider, το οποίο σημείωσε πολύ καλές πωλήσεις αλλά καί όλα τα κύρια παιχνίδια του franchise, μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν σε όλες τις βασικές πλατφόρμες, με σταθερή τη παρουσία τους στα PC και ακόμα περισσότερο στις κονσόλες της Sony. Ορισμένοι αναλυτές περιέγραψαν το νέο ώς επίδειξη δύναμης από την Microsoft.

 

H σειρά Tomb Raider, ιδιοκτησία της Square Enix, είναι από τις πιό πολυαναμενόμενες στο χώρο των video games. Aν και η Microsoft είχε δείξει τον περασμένο Ιούνιο ένα teaser του παιχνιδιού, μέχρι τώρα δεν υπήρχαν πληροφορίες ότι εξασφαλίστηκε η αποκλειστικότητά του.

 

Η παραπάνω κίνηση αποτελεί προσπάθεια της εταιρίας να αυξήσει τις πωλήσεις του XBOX One, το οποίο σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα Ιουλίου έχει το ένα τρίτο των πωλήσεων του PS4. Θεωρείται ότι η αποκλειστικότητα του Tomb Raider θα αντισταθμίσει τη κυκλοφορία του Uncharted 4 της Sony.

 

Ο Darell Gallagher της Crystal Dynamics, η οποία και θα σχεδιάζει το παιχνίδι, πιστεύει ότι η αποκλειστικότητα είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αποκλειστικότητα του Tomb Raider σε XBOX One και XBOX360 θα ανεβάσει το παιχνίδι στη κορυφή των action adventures.

 

Πάρα ταύτα, τα νέα είχαν και αρνητικό αντίκτυπο, με gamers να καταδικάζουν τη κίνηση των Microsoft και Square Enix.

 

Χαρακτηριστικά, ο Jason Schreier, αρθρογράφος του γνωστού site Kotaku είπε:

 

"Η Microsoft κυριολεκτικά εξαγόρασε την Square Enix ώστε να μήν δώσει το παιχνίδι στον κόσμο"

 

Σε μιά προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι όποιες αντιδράσεις, στο επίσημο blog του Tomb Raider, ο Darell Gallagher διαβεβαίωσε στους PC και PS4 gamers ότι δεν τους έχουν ξεχάσει αναφέροντας το spin-off "Lara Croft and the temple of Osiris".

 

Link.png Site: BBC

Link.png Site: Tomb Raider Blog

 

Ενημέρωση: Μετά από τον αρνητικό σάλο που προκλήθηκε στο κοινό για την αποκλειστικότητα του παιχνιδιού, εκπρόσωπος της Microsoft ανέφερε στο Eurogamer ότι η αποκλειστικότητα θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια (time-exclusive). H χρονική διάρκεια δεν εγινε γνωστή.