Ύστερα από ένα σερί 11 μηνών, το Xbox One περνάει στην πρώτη θέση των πωλήσεων για το μήνα Νοέμβριο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το PlayStation 4 της Sony.

Τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς NPD αφορούν την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις πωλήσεις της κονσόλας της Microsoft να φτάνουν μόνο για το μήνα Νοέμβριο το 1.2 εκατομμύρια τεμάχια, ένας αριθμός σίγουρα εντυπωσιακός. Η εταιρεία δεν γνωστοποίησε τους αριθμούς πωλήσεων του PlayStation 4 και του Wii U της Nintendo.

 

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στις σημαντικές προσφορές στις οποίες έχει προχωρήσει η Microsoft για την εορταστική περίοδο, με την παρουσίαση ειδικών εκδόσεων της κονσόλας οι οποίες εκτός από ένα παιχνίδι δώρο, είναι κατά $50 φθηνότερες, με την τιμή να έχει οριστεί στα $349. Η Sony από την πλευρά της δεν έχει ανακοινώσει κάποια έκπτωση ή προσφορά για το PlayStation 4.

 

Επιπλέον, όπως δηλώνει ο αντιπρόεδρος του τμήματος Marketing του Xbox, Mike Nichols, αντίστοιχα εντυπωσιακές ήταν οι πωλήσεις παιχνιδιών για την κονσόλα χωρίς όμως να γίνεται αναφορά για τον ακριβή αριθμό παρά μόνο για το σύνολο των 357 εκατομμυρίων ωρών gameplay παγκοσμίως τα οποία ξόδεψαν οι κάτοχοι του Xbox One.

 

Μένει να δούμε αν η Microsoft θα μπορέσει να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία και αυτό το μήνα, αλλά ειδικότερα από τον επόμενο αφού όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, οι προσφορές και η μείωση τιμής που ισχύουν για το Xbox One λήγουν στις 3 Ιανουαρίου του 2015.

 

Link.png Site: Gamespot