Η Microsoft αποκάλυψε ότι σύντομα οι αποστολές του Xbox One στους retailers θα έχουν φτάσει τις 10 εκατομμύρια. Η ανακοίνωση έρχεται τρεις μήνες αφότου η Sony έκανε γνωστό ότι έφτασε τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο με το PlayStation 4.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε ότι ο αριθμός που ανακοίνωσε η Microsoft αφορά σε αποστολές και όχι σε πωλήσεις απευθείας σε καταναλωτές όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Sony. Το PS4 για εννέα συνεχόμενους μήνες έχει το πάνω χέρι στις πωλήσεις σε σχέση με το Xbox One και έχει ήδη φτάσει τα 13.5 εκατομμύρια τεμάχια, ωστόσο η Microsoft ελπίζει ότι την περίοδο των διακοπών ενδεχομένως να φτάσει το συγκεκριμένο νούμερο, και ίσως και να το ξεπεράσει: "Καθώς πλησιάζουμε προς την περίοδο των διακοπών, το Xbox One οδηγεί τις πωλήσεις στις κονσόλες τελευταίας γενιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες δύο εβδομάδες" είπε ο Yusuf Mehdi, από τo τμήμα Devices and Studios της Microsoft.

 

Αν οι πωλήσεις του Xbox One έχουν αυξηθεί τελευταία, αυτό οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στη προσωρινή μείωση της τιμής του κατά $50, και ο Mehdi παραδέχεται ότι "οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν από τότε που ξεκίνησε να ισχύει η νέα τιμή" νωρίτερα μέσα στον μήνα. "Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, οι πωλήσεις του Xbox One έχουν τριπλασιαστεί στις ΗΠΑ" σύμπληρωσε.

 

Η Microsoft υπολογίζει σε αυξημένες πωλήσεις χάρη στην ώθηση του νέου Halo, στη τιμή των $349 καθώς και σε μία σειρά από ένα console bundles που αναμένεται να κυκλοφορήσουν την περίοδο των διακοπών.

 

Link.png Site: The Verge