Το Xbox One, η νέα παιχνιδοκονσόλα της Microsoft η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περιορισμένες Ευρωπαικές χώρες, θα κάνει τελικά την επίσημη εμφάνιση του στη χώρα μας τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στην ανακοίνωση της Microsoft, η Ελλάδα περιλαμβάνεται στη λίστα των 26 χωρών που θα κυκλοφορήσει η κονσόλα μαζί με την Ιαπωνία, Πολωνία, Τουρκία, Βέλγιο, Τσεχία, Σουηδία, Ρωσία, Πορτογαλία, Ινδία, Φινλανδία κ.α.Το Xbox One κυκλοφορεί ήδη σε 13 χώρες, με τη Microsoft να αναθεωρεί τα αρχικά πλάνα κυκλοφορίας σε 21 χώρες λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία.

 

Η απόσταση των 10 μηνών που χωρίζει την κυκλοφορία της κονσόλας από την πρώτη κυκλοφορία της μέχρι τη διάθεση της στη χώρα μας είναι σίγουρα μεγάλη, με την πολιτική της Microsoft να διαφοροποιείται από το λανσάρισμα του Xbox 360 το οποίο είχε διατεθεί στη χώρα μας ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του στην Αμερική. Υπενθυμίζουμε ότι το PlayStation 4 της Sony διατίθεται ήδη στην Ελληνική αγορά αν και σε περιορισμένες ποσότητες.

 

Επιπλέον η Microsoft δίνει νέα στατιστικά στοιχεία χρήσης, με τους gamers να περνάνε κατά μέσο όρο περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα μπροστά στην αγαπημένη τους κονσόλα. Η κυκλοφορία του Titanfall αλλά και της δυνατότητας μετάδοσης gameplay μέσω της υπηρεσίας Twitch οδήγησε σε ρεκόρ υψηλότερης παραμονής παικτών στο Xbox Live από την ημέρα που κυκλοφόρησε το Xbox One.

 

Link.png Site: http://news.xbox.com/2014/03/xbox-one-new-markets[/url]']Xbox Blog