Στα πλαίσια της παρουσίασης στην έκθεση gamecom η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, η Microsoft δημοσιοποίησε τις νέες δυνατότητες που έρχονται για το Xbox One με την αναβάθμιση που θα κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα αρχικά για όσους συμμετέχουν στο Preview πρόγραμμα της εταιρείας.

Η εφαρμογή Media Player ξεχωρίζει ανάμεσα στις ανακοινώσεις αφού θα δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής διαφόρων multimedia αρχείων είτε απευθείας από ένα USB Stick που θα συνδέσετε στην κονσόλα είτε μέσω σύνδεσης δικτύου με κάποιο υπολογιστή, φτάνει αυτός να υποστηρίζει το πρότυπο DLNA. Όπως αναφέρει η Microsoft, το Xbox One θα υποστηρίζει περισσότερα πρότυπα από το Xbox 360 όπως xvid, divx, jpg, gif, mp3, mov, wav, wmv, mpeg4 h264 aac, png, συμπεριλαμβανομένου και κάποιων καινούριων όπως το mpeg 2 TS. Η υποστήριξη αναπαραγωγής αρχείων mkv και animated gif δε θα περιλαμβάνεται σ' αυτή την έκδοση, κάτι που θα γίνει μέχρι το τέλος τους έτους.

 

Ενδιαφέρουσα είναι και η δυνατότητα μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος στην εφαρμογή SmartGlass για iOS, Android και Windows Phone, μέσω του ειδικού περιφερειακού Digital TV Tuner το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα. Θα μπορούν επίσης να κάνουν pause/play/rewind στο τηλεοπτικό πρόγραμμα καθώς και αλλαγή καναλιών χωρίς να επηρεάζεται το gameplay στο Xbox One. Οι δυνατότητες αυτές θα είναι αρχικά διαθέσιμες μόνο στις χώρες που θα κυκλοφορήσει αρχικά το συγκεκριμένο περιφερειακό.

 

Στον τομέα του παιχνιδιού υπάρχει μια νέα ενότητα Φίλων που επιτρέπει τη γρήγορη ενημέρωση για όλους τους φίλους σας και με τι αυτοί ασχολούνται όπως τα πιο δημοφιλή παιχνίδια που παίζουν αλλά και ποιος βελτίωσε το Gamerscore του τον τελευταίο μήνα.

 

Στον τομέα του gaming, ξεχώρισε η ανακοίνωση για την αποκλειστικότητα του νέου Rise of the Tomb Raider μόνο στο Xbox One τον επόμενο χρόνο αλλά και δύο νέα bundles, το ένα για το Call Of Duty:Advanced Warfare με 1TB δίσκο και τιμή €499,99 καθώς και το Sunset Overdrive bundle το οποίο περιέχει την κονσόλα σε λευκό χρώμα. Όπως ήδη γνωρίζουμε, ένα τρίτο bundle το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν το Fifa 15 σε ψηφιακή μορφή, θα κάνει την εμφάνιση του τον επόμενο μήνα αποκλειστικά στην Ευρώπη.

 

Xbox One Bundle

Xbox One Bundle

 

Link.png Site: Major Nelson

Link.png Site: Xbox Wire