Ένα νέο περιφερειακό παρουσίασε αυτή την εβδομάδα η Microsoft, φέρνοντας στους Ευρωπαίους κατόχους Xbox One τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια της χώρας τους χωρίς την ανάγκη να συνδεθεί με την κονσόλα ξεχωριστός αποκωδικοποιητής.

Το Xbox One Digital TV Tuner όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, συνδέεται στη μία άκρη του με την κονσόλα μέσω USB ενώ στην άλλη άκρη ο χρήστης μπορεί να συνδέσει απευθείας την κεραία της τηλεόρασης. Όταν θα κάνει την επίσημη εμφάνιση του στα καταστήματα προς το τέλος Οκτωβρίου, θα υποστηρίζει αρχικά τα ελεύθερα ψηφιακά κανάλια 5 Ευρωπαικών χωρών και συγκεκριμένα της Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Το περιφερειακό υποστηρίζει τα πρότυπα DVB-T, DVB-T2 και DVB-C κάτι που σημαίνει ότι μελλοντικά δε θα υπάρξει πρόβλημα να συμπεριληφθει η χώρα μας και το ψηφιακό πακέτο της Digea, με τις υπόλοιπες χώρες.

 

Στις δυνατότητες του περιλαμβάνεται φυσικά η παρακολούθηση όλων των ψηφιακών καναλιών μέσω του Xbox One, με το χρήστη να εκμεταλλεύεται τις επιπλέον δυνατότητες που δίνει η κονσόλα όπως μεταξύ άλλων η αλλαγή καναλιών με φωνητικές εντολές, η παράλληλη αναπαραγωγή παιχνιδιού με παρακολούθηση ενός τηλεοπτικού καναλιού, καθώς και η παραλαβή προσκλήσεων για συμμετοχή σε διαδικτυακό παιχνίδι μέσω Xbox Live. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να "παύσει" το ζωντανό πρόγραμμα του καναλιού και να το συνεχίσει λίγο αργότερα αλλά και να δει αναλυτικά το πρόγραμμα κάθε καναλιού μέσω του OneGuide είτε από την κονσόλα είτε ακόμα και από το κινητό του τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής SmartGlass.

 

Η τιμή του Xbox One Digital TV Tuner έχει οριστεί στα €30 ενώ το Xbox One θα κυκλοφορήσει όπως γνωρίζουμε ήδη στη χώρα μας στις 5 Σεπτεμβρίου με τιμή που ξεκινά από τα €399.

 

Link.png Site: Xbox Wire