Οι Universal Windows εφαρμογές έρχονται και στο Xbox One όπως ήταν ήδη γνωστό, με τη Microsoft να δίνει περισσότερες πληροφορίες στη Build, αλλά και να τηρεί μια παλαιότερη υπόσχεση, μετατρέποντας κάθε Xbox One που κυκλοφορεί στην αγορά, σε development kit.

Αρχικά για την παρουσία των Universal εφαρμογών στο Xbox One, οι προγραμματιστές μπορούν πλέον με ελάχιστες αλλαγές στον κώδικα, να δημιουργήσουν εφαρμογές και παιχνίδια που θα μπορούν να "τρέξουν" όχι μόνο σε PC, smartphones και tablets, αλλά και στην βιντεοκονσόλα της Microsoft, όπου εκεί υπάρχει πρόβλεψη για το χειρισμό τους με το χειριστήριο του Xbox.

 

Παράλληλα η Microsoft μένει πιστή στην υπόσχεση που είχε δώσει πριν αρκετό καιρό, και ανακοίνωσε το Xbox Dev Mode, ένα νέο πρόγραμμα που αναλαμβάνει τη μετατροπή ενός Xbox One σε μηχανή δοκιμής Universal εφαρμογών και παιχνιδιών που ο προγραμματιστής δημιουργεί για το σαλόνι.

 

Η όλη διαδικασία όπως είδαμε θα γίνεται αρκετά εύκολα, με το κατέβασμα μιας εφαρμογής από το Windows Store και την επιλογή της σχετικής επιλογής (Developer Mode).

 

Για να επιστρέψει ο χρήστης στην κανονική χρήση της βιντεοκονσόλας, θα πρέπει να επιλέξει τη σχετική ρύθμιση από την εφαρμογή Dev Home στο Xbox και στη συνέχεια να προχωρήσει σε επανεκκίνηση.

 


20160330_113725.jpg

 


Μιας και ο λόγος για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες ότι το Windows Store και το Xbox Store θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο ηλεκτρονικό κατάστημα απ' όπου ο χρήστης θα μπορεί να κατεβάσει τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που τον ενδιαφέρουν, χωρίς να «εγκλωβίζεται» σε μία επιλογή, και με όλες τις άλλες μεθόδους αγοράς παιχνιδιών να παραμένουν.

 

Με βάση μερικά demos που είδαμε στην παρουσίαση, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά παιχνίδια από το παρελθόν να κάνουν την εμφάνιση τους στο Windows Store, με τη Microsoft να κάνει εύκολη τη μετάβαση τους στην Universal Windows πλατφόρμα με τον Desktop Converter.

 

Συγκεκριμένα η εταιρεία έδειξε δύο παιχνίδια, το Age of Empires ΙΙ HD καθώς και το Witcher 2, να τρέχουν ως Universal εφαρμογές με πλήρη fps, εκμεταλλευόμενα παράλληλα πολλά από τα χαρακτηριστικά των Windows 10 όπως τα Live Tiles και τα notifications.

 


20160330_092921.jpg

 


Σύμφωνα με τον Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox, τα Windows 10 είναι η καλύτερη πλατφόρμα για ανάπτυξη παιχνιδιών κάθε είδους, με τη Microsoft να αντιδρά στα σχόλια των προγραμματιστών, ενεργοποιώντας τρόπο για απενεργοποίηση του V-Sync αλλά και με υποστήριξη οθονών G-Sync και Freesync.

 

Για τη Microsoft, το Direct X 12 αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιών, με τα μέχρι τώρα δεδομένα να δείχνουν ότι ο ρυθμός υιοθέτησης του από όσους αναπτύσσουν βιντεοπαιχνίδια να είναι ο μεγαλύτερος από κάθε άλλη έκδοση.

 

Στο Anniversary Update, θα περιλαμβάνεται επίσης και η ψηφιακή βοηθός των Windows 10, η Cortana, μια παρουσία η οποία αναβλήθηκε στις αρχές του χρόνου και πλέον γνωρίζουμε το πότε ακριβώς θα τη δούμε.

 

Στην ίδια αναβάθμιση θα υπάρχει υποστήριξη αναπαραγωγής στο background όσο ο κάτοχος της βιντεοκονσόλας ασχολείται με ένα παιχνίδι ή μια εφαρμογή, ενώ ο Spencer, ενημέρωσε ότι η Microsoft θα προχωρήσει στην ανακοίνωση νέων χαρακτηριστικών που έρχονται στο Xbox One, τον Ιούνιο στην έκθεση E3.

 


P1060944.jpg

 


Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, θα είναι διαθέσιμα για όλους το προσεχές καλοκαίρι, με το Anniversary Update που θα κυκλοφορήσει η Microsoft για τα Windows 10 συστήματα όμως από σήμερα όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Xbox Preview, μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια δοκιμαστική έκδοση της εφαρμογής Dev Home.