Γνωρίζουμε ήδη ότι το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 10, θα έχει παρουσία σε πολλές συσκευές, μία από τις σημαντικότερες να είναι το Xbox One.

Στα πλαίσια της έκθεσης βιντεοπαιχνιδιών E3, η Microsoft προχώρησε στα αποκαλυπτήρια ενός νέου γραφικού περιβάλλοντος (dashboard), το οποίο κρύβει από πίσω του τη νέα έκδοση των Windows. Στο νέο περιβάλλον έχει δοθεί βάρος στην εύκολη πρόσβαση στα achievements αλλά και τον εύκολο διαμοιρασμό περιεχομένου με φίλους σας, κάτι που γίνεται με το διπλό πάτημα του Xbox κουμπιού.

 

Μετά την αρχική της παρουσία σε smartphones αλλά και προσφάτως στα Windows 10 για προσωπικούς υπολογιστές και tablets, η Cortana, η ψηφιακή βοηθός του λειτουργικού συστήματος, έρχεται και στο Xbox One. Η ενεργοποίηση της γίνεται με τη φωνητική εντολή Hey Cortana, κάτι που πιθανόν σημαίνει ότι η παρουσία Kinect είναι απαραίτητη.

 

uixbox.jpg

 

Η Cortana του Xbox One, είναι σε θέση να απαντάει στις ίδιες εντολές στις οποίες υποστηρίζει και στα smartphones, ενώ υποστηρίζει και κάποιες πρόσφατες που έχουν σχέση με τα παιχνίδια. Έτσι κατά τη διάρκεια που παίζεται ένα παιχνίδι, μπορείτε να ενημερώσετε τη Cortana να προσκαλέσει κάποιο φίλο σας, η να την ρωτήσετε αν κάποιος άλλος βρίσκεται online.

 

Τα καλά νέα αφορούν τη διαθεσιμότητα του νέου περιβάλλοντος, η οποία αναμένεται «πολύ σύντομα», πιθανότατα το Φθινόπωρο.