Εκτός από την παρουσίαση νέων παιχνιδιών και του Xbox One S, μία από τις ανακοινώσεις της Microsoft που έχει ξεχωρίσει στη φετινή έκθεση E3, είναι το πρόγραμμα Xbox Play Anywhere.

Όσοι λοιπόν προχωρήσουν σε ψηφιακή αγορά ενός παιχνιδιού που εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα μπορούν να το παίξουν όχι μόνο στο Xbox One αλλά και σε έναν Windows 10 υπολογιστή και το αντίστροφο, αφού πρώτα κατεβάσουν το παιχνίδι εντελώς δωρεάν. To Xbox Play Anywhere φέρνει πιο κοντά τις δύο πλατφόρμες και με άλλους τρόπους αφού τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα μπορούν να μοιράζονται δεδομένα όπως save games, achievements και άλλες πληροφορίες, με τον gamer να μπορεί να συνεχίζει το παιχνίδι του σε κάποια από τις δύο πλατφόρμες χωρίς περιορισμούς.

 

Ενδεικτικό είναι ότι τα περισσότερα παιχνίδια που είδαμε κατά την επίσημη παρουσίαση της Microsoft, υποστήριζαν τη συγκεκριμένη δυνατότητα ενώ στόχος της εταιρείας είναι η έκδοση για PC να κυκλοφορεί παράλληλα με αυτή του Xbox One. Οι πρώτοι τίτλοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι το Forza Horizon 3, Gears of War 4, Halo Wars 2, ReCore, Scalebound, Sea of Thieves, We Happy Few και State of Decay 2.

 

Link.png Site: Lifehacker