Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η Microsoft βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την εταιρεία Mojang, το στούντιο ανάπτυξης που βρίσκεται πίσω από το ιδιαίτερα δημοφιλές και πετυχημένο παιχνίδι Minecraft. Η συμφωνία λέγεται ότι θα αγγίξει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχει κλείσει.

Πριν λίγο καιρό, η Mojang ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του παιχνιδιού στις κονσόλες ξεπέρασαν αυτές για PC και Mac, φτάνοντας τα 54 εκατομμύρια αντίτυπα!

 

Η Mojang δεν ανακοίνωσε “αριθμούς” ξεχωριστά για κάθε κονσόλα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι το παιχνίδι έχει διατεθεί για Xbox 360, PlayStation 3, PC, Mac, iOS, Android, Raspberry Pi και πρόσφατα κυκλοφόρησε για Xbox One, PlayStation 4 ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και για τη κονσόλα PlayStation Vita. Ενδεχομένως να κυκλοφορήσει και για τις κονσόλες της Nintendo.

Ο δημιουργός του Minecraft, Markus “Notch” Persson είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Mojang η οποία πέρυσι ανακοίνωσε κέρδη 326 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Μόλις έχουμε εξελίξεις πάνω στο θέμα, θα ενημερώσουμε τη σχετική ανάρτηση με τα νέα στοιχεία.

 

Ενημέρωση 15/9/2014: Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και έτσι σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft πριν λίγα λεπτά, επιβεβαιώνεται ότι η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Mojang η οποία κατασκευάζει το Minecraft με το ποσό των 2.5 δισ. δολαρίων. Ακολουθεί βίντεο για την ανακοίνωση από το κανάλι του Xbox.

 

Link.png Site: Wall Street Journal