Μία ομάδα φοιτητών σκέφτηκε ένα ευφυή τρόπο να μετατρέπει τις χειρονομίες -π.χ που χρησιμοποιούνται στη νοηματική γλώσσα- σε ομιλία. Καταπληκτικό;

Update: Σαν ιδέα, σίγουρα. Η ιδέα όπως αποδείχτηκε ήταν ένα ενδιαφέρον εγχείρημα από φοιτητές που σπουδάζουν διαφήμιση και marketing. Σύμφωνα με το Gizmodo (το οποίο έσπευσε να διορθώσει τη σχετική είδηση), το σχετικό project ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και η Google δεν έχει δημιουργήσει κάποια σχετική εφαρμογή σχετικά ή τη τεχνολογία. Ίσως οι φοιτητές πήραν την ιδέα από αυτό το

...

 

Όπως και να έχει, η ιδέα παραμένει έξυπνη, και σίγουρα είναι κάτι που θα μπορούσαν να κυνηγήσουν οι εταιρείες για να κάνουν κάτι παρόμοιο πραγματικότητα.

 

Χρησιμοποιώντας ειδικά, ηλεκτρονικά περιβραχιόνια που ανιχνεύουν τη μυϊκή δραστηριότητα του χρήστη (ηλεκτρομυογραφία), οι χειρονομίες και οι συμβολισμοί της νοηματικής γλώσσας μετατρέπονται σε ομιλία χρησιμοποιώντας κάποια συσκευή με Android, όπως ένα smartphone. Μια τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να δώσει κυριολεκτικά φωνή, σε όσους δεν μπορούν να μιλήσουν.

 

Η ιδέα πίσω από το Google Gesture, έχει στόχο την ενεργοποίηση συζητήσεων στη νοηματική γλώσσα, με όσους δεν ξέρουν πως να τη χρησιμοποιούν. Για να συμβεί αυτό, ο χρήστης που θέλει να επικοινωνήσει στη νοηματική με κάποιον που δεν γνωρίζει τη γλώσσα, θα πρέπει να φορέσει δύο ηλεκτρονικά περιβραχιόνια που μετρούν τη θέση του βραχίονα του χεριού και ανιχνεύουν τα νευρικά ερεθίσματα των μυών του χεριού και του μπράτσου, για να αναγνωρίσουν τις χειρονομίες στη νοηματική γλώσσα. Στη συνέχεια, τα περιβραχιόνια στέλνουν τις σχετικές πληροφορίες σε μία εφαρμογή Android, η οποία μεταφράζει τις χειρονομίες και τα σύμβολα σε ομιλία που μεταδίδεται από το τηλέφωνο.

 

Ήδη, η ομάδα των φοιτητών έχει κερδίσει ένα βραβείο σε Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικότητας στις Κάννες για την ιδέα τους. Αυτή είναι η δύναμη της... διαφήμισης και του marketing.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YNfH9mcg2JY

 

Link.png Site: Gizmodo