Όπως ανέφερε η Google στην εξαμηνιαία έκθεση διαφάνειας τη περασμένη Δευτέρα, δέχεται συνεχείς πιέσεις από κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να αποκαλύψει πληροφορίες χρηστών εμπλεκομένων σε έρευνες που έχουν σχέση με εγκληματικές πράξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη εν μέσω αποκαλύψεων για εθνικά προγράμματα παρακολούθησης.

Ο αριθμός των αιτήσεων έχει αυξηθεί κατά 15% το τελευταίο εξάμηνο και κατά 150% σε σύγκριση με 5 χρόνια νωρίτερα. Συγκεκριμένα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η ζήτηση για πληροφορίες από την Google έχει αυξηθεί κατά 19% το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ενώ έχει περίπου τριπλασιαστεί από το 2009, όποτε και άρχισε να δημοσιεύει την έκθεση.

 

Τον Ιανουάριο ο Barack Obama ζήτησε από το Κογκρέσο να επιβάλλει περιορισμούς στη μαζική συλλογή και αποθήκευση στοιχείων για εκατομμύρια κλήσεις από τηλεφωνικούς αριθμούς στις Η.Π.Α., μετά από τις περσινές αποκαλύψεις του Edward Snowden.

 

Αρκετές άλλες τεχνολογικές εταιρείες με βάση την Αμερική διαμαρτύρονται και ζητούν αλλαγές καθώς πολλές από αυτές είναι διεθνής επιχειρήσεις και οι ξένες κυβερνήσεις ανησυχούν πως συγκεντρώνουν πληροφορίες και τις παραδίδουν σε Αμερικάνικες κατασκοπευτικές υπηρεσίες.

 

Link.png Site: Reuters