Στο Google I/O 2015, η Google ανακοίνωσε μερικά πολύ σπουδαία χαρακτηριστικά για του χάρτες της, Google Maps. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή Google Maps θα υποστηρίζει αναζητήσεις offline αλλά και offline πλοήγηση turn-by-turn με φωνητικές οδηγίες.

Οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν χάρτες στις συσκευές τους, και να έχουν την πλήρη εμπειρία των Google Maps, συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών οδηγιών turn-by-turn ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Internet.

 

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, αποτελεί μία σπουδαία εξέλιξη για την υπηρεσία της Google που έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες από τότε που ανακοινώθηκε, το 2005. Τώρα, οι Google Maps είναι ακόμα πιο χρήσιμοι, ειδικά σε περιοχές του κόσμου όπου η πρόσβαση στο Internet, είτε είναι ανύπαρκτη, είτε πολύ αργή.

 

Τα νέα χαρακτηριστικά για τους Google Maps θα φτάσουν στην εφαρμογή αργότερα μέσα στην χρονιά, μαζί με την επέκταση του YouTube Offline, που θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κατεβάζουν και να αναπαράγουν YouTube videos στις συσκευές τους για 48 ώρες. To ίδιο και ο Google Chrome, που θα καταναλώνει 80% λιγότερα δεδομένα, και θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κατεβάζει περιεχόμενο offline, όπως για παράδειγμα μία ιστοσελίδα με μία συνταγή φαγητού.

 

gallery_286955_2048_1498.jpg