Η Google αποκάλυψε ότι έδωσε πληροφορίες –όπως email και άλλα δεδομένα- εργαζοεμένων του WikiLeaks στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και αυτή η κίνηση αρκούσε για να προκαλέσει την οργή του WikiLeaks, η Google περίμενε δυόμιση χρόνια για να ειδοποιήσει την ομάδα ακτιβιστών, αφού είχε παραδόσει τα δεδομένα των υπαλλήλων του στην κυβέρνηση από την άνοιξη του 2012.

 

Τα εντάλματα που παραδόθηκαν από το FBI τον Μάρτιο του 2012, ζητούσαν το περιεχόμενο όλων των emails καθώς και την προέλευση και τον προορισμό τους, διευθύνσεις IP καθώς και πιστωτικές κάρτες που συνδέονταν με τους λογαριασμούς τους. Πόσες πληροφορίες παρέδωσε η Google στην Αμερικάνικη κυβέρνηση παραμένει άγνωστο, ωστόσο το WikiLeaks ζήτησε από την Google να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες.

 

Σε μία επιστολή που συνέταξε ένας από τους δικηγόρους του οργανισμού, ο Michael Ratner του Κέντρου για τα Συνταγματικά Δικαιώματα, το WikiLeaks λέει ότι έμεινε έκπληκτο και ενοχλήθηκε που έμαθε για την αίτηση της αμερικάνικης κυβέρνησης τώρα.

Μάλιστα είναι αναστατωμένο γιατί δεν δόθηκε η δυνατότητα στα τρία στελέχη του, τους Sarah Harrison, Kristinn Hrafnsson και Joseph Farell να προετοιμάσουν την νομική τους άμυνα ώστε να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αποτρέψουν τον διαμοιρασμό των προσωπικών τους δεδομένων.

Η Google από την άλλη λέει ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει τις αιτήσεις νωρίτερα, επειδή το απαγόρευε δικαστική απόφαση.

 

Το WikiLeaks και οι υπάλληλοι του ζητούν να μάθουν τώρα από την Google ποιες ακριβώς πληροφορίες και ποια δεδομένα έδωσε στην κυβέρνηση, γιατί ζητήθηκε κάτι τέτοιο και αν η Google έκανε ότι μπορούσε για να αντισταθεί.

 

Link.png Site: Engadget