Στο συνέδριο Google I/O 2015, παρουσιάστηκε και η δεύτερη έκδοση του οικονομικού VR headset της Google, Cardboard.

Το νέο Cardboard σχεδιάστηκε για να μπορεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με smartphones που έχουν οθόνη 6,0 ιντσών ή και μεγαλύτερη, κάτι που είναι λογικό αν λάβουμε υπόψη μας το μέγεθος του Nexus 6.

 

Επίσης έχει επανασχεδιαστεί, ώστε να μπορεί να "συναρμολογηθεί" σε τρία εύκολα βήματα (από δώδεκα του προηγούμενου μοντέλου) ενώ δεν διαθέτει το μαγνητικό δαχτυλίδι του προηγούμενου μοντέλο, αλλά ένα απλό πλήκτρο στο πάνω μέρος, που όταν πατηθεί ενεργοποιεί ένα μοχλό με capacitive επίστρωση που ακουμπάει στην οθόνη του smartphone.

 

Χάρη στον νέο, απλούστερο μηχανισμό, το Cardboard είναι συμβατό με πολλά περισσότερα smartphones, ακόμα και με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

 

Η Google ανακοίνωσε παράλληλα και File.png Download: την νέα Cardboard app για iOS, μαζί με το αναβαθμισμένο Cardboard SDK για developers που θέλουν να δημιουργήσουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και για το λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές της Apple. Οι χρήστες μπορούν να το κατασκευάσουν μόνοι τους ακολουθώντας της σχετικές οδηγίες της Google, ή μπορούν να το αγοράσουν από την Dodocase ($25).

 

Η Google προσπαθεί να προωθήσει το Cardboard και ως ένα εκπαιδευτικό εργαλείο, προσφέροντας στα σχολεία ότι χρειάζονται. Ο δάσκαλος ή καθηγητής μπορεί να ελέγχει την παρουσίαση μέσω ενός tablets, ενώ οι μαθητές ή φοιτητές μπορούν να απολαμβάνουν τα Expeditions, που είναι ειδικές εμπειρίες VR με εκπαιδευτική αξία.

 

gallery_286955_2050_13897.jpg

 

gallery_286955_2050_12215.jpg

 

gallery_286955_2050_22794.jpg

 

Engadget