Η ερευνητική ομάδα του τμήματος ATAP της Google αποκάλυψε ορισμένα σπουδαία εγχειρήματα κατά την διάρκεια του Google I/O 2015. Ένα από αυτά, είναι το Project Soli.

Κατά καιρούς έχουμε δει συστήματα αλληλεπίδρασης με υπολογιστές χρησιμοποιώντας χειρονομίες, όπως το Microsoft Kinect στo Xbox ή στο PC, ή το Leap Motion, επίσης στο PC. Η ομάδα ATAP της Google, βρήκε ένα τρόπο για την επικοινωνία του χρήστη με ένα ιδιαίτερα μικρού μεγέθους υπολογιστή, όπως με ένα smartwatch ή άλλες φορετές ή φορητές συσκευές, χωρίς την χρήση του smartphone παρά μόνο με χειρονομίες με τα... δάχτυλα.

 

Επομένως, το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης για να αλληλεπιδράσει με μικρές, φορετές συσκευές είναι τα χέρια και τα δάχτυλα του, που μπορεί να κουνάει στον τρισδιάστατο χώρο. Και ενώ οι κάμερες, θα δυσκολεύονταν αρκετά με κάτι τέτοιο (λόγω overlapping), η ομάδα ATAP σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει ένα ραντάρ, αρκετά μικρό, που μπορεί να χωρέσει σε μία φορετή συσκευή.

 

Το chip αναγνωρίζει κίνηση, ταχύτητα και απόσταση και μπορεί να προγραμματιστεί για να αλλάζει το input ανάλογα με την απόσταση. Ο Technical Program Lead και Soli founder στο τμήμα ATAP, Ivan Poupyrev είπε ότι το chip λειτουργεί μέσα στο φάσμα των 60GHz και έως στα 10000 frames per seconds. Στην τελική έκδοση του chip, θα προστεθούν όλα όσα είναι απαραίτητα για να γίνει plug-and-play, συμπεριλαμβανομένων των κεραιών. Η εταιρεία, βρίσκεται σε πολύ επίσης φάση με το API της. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα video με την παρουσίαση του Project Soli καθώς και ένα επεξηγηματικό για την λειτουργία του video.

 

 

Link.png Site: Engadget