Φαίνεται πως τα αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα, τα μπαλόνια για Internet, τα drones ή η ρομποτική αλλά και άλλες καινοτόμες ιδέες δεν είναι αρκετές για τον CEO της Google, Larry Page, καθώς σύμφωνα με το The Information εδώ και ένα χρόνο η εταιρεία εργάζεται μυστικά στο project Google 2.0, το οποίο αφορά στην ανάπλαση πόλεων μεταξύ άλλων.

Επιθυμία του Page είναι η κατασκευή ενός περισσότερο αποτελεσματικού αεροδρομίου και μιας πρότυπης πόλης, μίας πόλης-μοντέλο. Για την υλοποίηση αυτών των ιδεών, ο Page πρότεινε τη δημιουργία μιας δεύτερης ερευνητικής ομάδας και ενός εργαστηρίου που θα φέρουν την ονομασία Google Y, που θα έχει αντικείμενο περισσότερο μακροπρόθεσμα προγράμματα και εγχειρήματα από το τμήμα Google X, με επικεφαλή τον Sergey Brin και με απώτερο σκοπό την υποστήριξη μελλοντικών τεχνολογιών.

 

Για αρχή, καμία από αυτές τις ιδέες δε φαίνεται να τίθεται υπό εμπορική εκμετάλλευση. Αντίθετα, περισσότερο ρεαλιστική και βραχυπρόθεσμοι στόχοι είναι υπό σκέψη στις πρώτες συνεδριάσεις της Google 2.0 όπως και η επιμονή του Page, η ανίχνευση τοποθεσίας να είναι περισσότερο ακριβής, σε ίντσες. Τέλος, όπως η Apple έχει το Touch ID για το iPhone, και ο Page θέλει να δει κάποιο είδος βιομετρικής ασφάλειας - πιθανόν από τους αισθητήρες που βρίσκονται στα smartwatches - που θα αντικαταστήσει τους κωδικούς ασφαλείας.

 

Δεν αποτελεί έκπληξη η Google να έχει τέτοιες βλέψεις για το μέλλον, αλλά οι φιλοδοξίες που περιγράφονται παραπάνω είναι πολύ μεγάλες ακόμα και για μία εταιρεία κολοσσό σαν αυτή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Larry Page (και του Sergey Brin).

 

Link.png Site: TheVerge