Ο Vic Gundotra που οδήγησε τη προσπάθεια της Google στον κόσμο των social media με τη δημιουργία του Google+ αποχωρεί από την Google, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο.

“Σήμερα ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τη Google μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια” έγραψε στην ανάρτηση του. “Ήμουν απίστευτα τυχερός που συνεργάστηκα με τους καταπληκτικούς ανθρώπους της Google. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει πιο ταλαντούχο και παθιασμένο σύνολο ανθρώπων οπουδήποτε αλλού. Συγκινούμαι ότι σκέφτομαι την ηγεσία του Larry Page και αυτά που με εξουσιοδότησε να κάνω όσο ήμουν στη Google. Από το ξεκίνημα του Google I/O, την ευθύνη όλων των mobile εφαρμογών, τη δημιουργία του Google+, τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί χωρίς την ενθάρρυνση και υποστήριξη του Larry” συνέχισε.

 

“Υπάρχουν λίγοι άνθρωποι με το κουράγιο και την ικανότητα να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο (Google+) και είμαι ευγνώμων για όλη τη σκληρή δουλειά του και το πάθος του” δήλωσε ο Larry Page. Ο Page επίσης δήλωσε ότι η Google θα συνεχίσει να επενδύει στο Google+, και σύμφωνα με πηγές επέλεξε τον David Besbris, Vice President of Engineering για να αναλάβει τη θέση του Gundotra πηγαίνοντας αντίθετα από τις φήμες που ήθελαν τον Bradley Horowitz, το δεξί χέρι του Gundotra να αναλαμβάνει τη θέση.

 

Ο Gundotra ανέλαβε να ξεκινήσει το Google+ (πριν μετακομίσει στη Google είχε εργαστεί στη Microsoft για δεκαπέντε χρόνια) μετά από άλλες αποτυχίες της εταιρείας να εισέλθει στο κόσμο των social media –με εξαίρεση το YouTube- με το Google Buzz ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την αργοπορία του πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, ο οποίος έχασε το... καράβι των social media, όπως και ο ίδιος είχε παραδεχτεί σε συνέντευξη το 2011.

 

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Οκτώβριο του 2013, το Google+ είχε 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ 540 εκατομμύρια ήταν οι ενεργοί χρήστες που δραστηριοποιούνταν σε “social βελτιστοποιημένα” προϊόντα της εταιρείας. Αν και το Google+ δεν αποτέλεσε τον Facebook killer που οραματιζόταν η Google, είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαμοιρασμού και ταυτοποίησης για τους χρήστες, αλλά και για την ίδια τη Google.

 

Θα έχει ενδιαφέρουν να δούμε πως θα κινηθεί μελλοντικά η εταιρεία με το Google+ και αν προσανατολίζεται στο να αλλάξει κάποια πράγματα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα το Facebook, το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε ότι έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες.

 

Link.png Site: Recode