Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα από τις πωλήσεις στην αγορά των smartphones της εταιρείας Gartner, το Android και το iOS κυριαρχούν σε ανησυχητικό βαθμό για την BlackBerry ή και για την Microsoft.

Από τις 329 εκατομμύρια πωλήσεις smartphones τους τελευταίους τρεις μήνες, οι 319 εκατομμύρια αφορούσαν συσκευές Android ή iOS σχηματίζοντας μία μάλλον δυσοίωνη εικόνα για τις πλατφόρμες της BlackBerry και της Microsoft.

 

Αυτό σημαίνει ότι το 96,8% των συσκευών που πωλούνται βασίζονται στις πλατφόρμες των Android και iOS, ενώ σύμφωνα με τα αντίστοιχα νούμερα πέρυσι παρατηρείται μείωση στα ποσοστά των BlackBerry και Windows.

 

Η Gartner επίσης επισημαίνει, ότι η έως σήμερα ραγδαίως αναπτυσσόμενη βιομηχανία, ενδέχεται σύντομα να φτάσει σε ωριμότητα, αφού ακόμα και στην αγορά της Κίνας παρατηρείται κορεσμός. Έτσι, έχουμε την πιο αργή αύξηση στις πωλήσεις smartphone στην παγκόσμια αγορά (13,5%) από το 2013, με την Gartner να πιστεύει ότι ο μοναδικός τρόπος για να προσελκύσουν πελάτες για να αναβαθμίσουν, και οι κατασκευαστές smartphones να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τα ποσοστά τους στην αγορά είναι να προσφέρουν premium smartphones για πελάτες με ακριβό γούστο ή οικονομικές 4G συσκευές στο low-end τμήμα της αγοράς.

 

gallery_286955_2360_53705.png

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2015/8/20/9181269/gartner-q2-2015-smartphone-sales[/url]']The Verge