Η τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google για φορητές συσκευές, Android 7.0 Nougat είναι διαθέσιμο για πολύ περιορισμένο αριθμό συσκευών αυτή την περίοδο.

Όσοι διαθέτουν συσκευή Nexus ή το Pixel C μπορούν να το κατεβάσουν άμεσα, ενώ από τους πρώτους που θα το απολαύσουν θα είναι οι τυχεροί κάτοχοι του LG V20. Αν ωστόσο είστε ανυπόμονοι (και δεν έχετε πρόβλημα να διαθέσετε $30 για την αγορά της συσκευής) τότε να ξέρετε ότι υπάρχει ένα port του Nougat για το Raspberry Pi.

 

Υπεύθυνος για το port είναι ο Peter Yoon, γνωστός και ως peyo-hd, που στο παρελθόν έχει βρεθεί πίσω από αρκετά υψηλού-προφίλ ports του Android, συμπεριλαμβανομένης και μίας έκδοσης του Android TV για το Raspberry Pi 3.

 

Βεβαίως, είναι ακόμα πολύ νωρίς για το Android 7.0, που υποφέρει ακόμα από κάποια προβλήματα σταθερότητας και απόδοσης. Παρόλα αυτά, διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που θα αρέσουν πολύ στους χρήστες, όπως το split-screen window mode. Αν και η Google δεν έχει διαθέσει επίσημα ως σήμερα κάποια έκδοση του Android για το Raspberry Pi, αυτό δεν σταμάτησε μία πολύ μεγάλη κοινότητα από developers και hackers να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

 

 

Link.png Site: TheNextWeb