Η 10η Σεπτεμβρίου σηματοδότησε το λανσάρισμα της υπηρεσίας ανέπαφων πληρωμών της Google με την ονομασία Android Pay στις ΗΠΑ.

Το νέο σύστημα πληρωμών (που υποστηρίζει πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες American Express, Discover, MasterCard και Visa, αλλά και δωροκάρτες κ.ά) θα βρίσκεται σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο σημεία πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες αρχικά (ήδη καταστήματα όπως τα Best Buy, McDonald’s, Macy’s, Walgreens, Subway, Whole Foods, Toys R Us και άλλα δέχονται το Android Pay), και στην συνέχεια θα εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές.

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αγορά των ανέπαφων πληρωμών αναμένεται να αγγίζει το απίστευτο νούμερο του $1 τρισεκατομμυρίου έως στο 2017. Για την χρήση του νέου συστήματος ανέπαφων πληρωμών Android Pay, απαιτείται smartphone με τεχνολογία NFC που “τρέχει” λειτουργικό σύστημα Android 4.4 KitKat ή πιο σύγχρονη έκδοση.

 

Το Android Pay θα ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες Samsung Pay και Apple Pay, με την λύση της Apple να είναι διαθέσιμη εδώ και αρκετό καιρό σε εκατοντάδες χιλιάδες σημεία πώλησης, και την λύση της Samsung να λανσάρεται στις 28 Σεπτεμβρίου (έχει εδώ και ένα μήνα ξεκινήσει την λειτουργία της στην Ν. Κορέα).

 

Το Android Pay θα φτάσει σταδιακά με την μορφή αναβάθμισης σε όλους τους χρήστες με συμβατές συσκευές και θα αντικαταστήσει το Google Wallet. Όσον αφορά στην ασφάλεια, το Android Pay χρησιμοποιεί “tokenization”, που σημαίνει ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται μέσω εικονικών αριθμών λογαριασμών, και όχι χρησιμοποιώντας τους πραγματικούς αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας. Οι χρήστες με Android 6.0 Marshmallow θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων για να δώσουν σχετική έγκριση για να πραγματοποιηθεί αγορά, ενώ οι χρήστες που δεν διαθέτουν fingerprint reader στα κινητά τους θα πρέπει να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN τους, κάποιο μοτίβο κ.ά.

 

 

Link.png Site: Google
Link.png Site: TechCrunch