Η Google ανακοίνωσε επίσημα την έκδοση 6.0.1 του Android Marshmallow. Βέβαια, δεν πρόκειται για major αναβάθμιση, γεγονός που γίνεται εμφανές και από τον αριθμό 0.1 της έκδοσης. Παρόλα αυτά, διαθέτει υποστήριξη για πολλά καινούρια emoji, τα οποία βασίζονται στο Unicode 8.0.

Η καινούρια αναβάθμιση υποστηρίζει τα καινούρια emoji σε όλες τις εφαρμογές και επίσης, το Google keyboard (το προεγκατεστημένο πληκτρολόγιο των συσκευών Nexus, που διατίθεται και μέσω του Google Play για άλλες συσκευές) λαμβάνει επίσης αναβάθμιση. Για την ακρίβεια, οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν την αναβάθμιση για το Google keyboard από το Play Store μόλις γίνει διαθέσιμη, η οποία προσθέτει τα νέα emoji.

 

Μέχρι να γίνει διαθέσιμη η αναβάθμιση του πληκτρολογίου, ορισμένοι χαρακτήρες (όπως λόγου χάρη σημαίες χωρών) που υπήρχαν ήδη στο σύστημα αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μέσω του πληκτρολογίου, γίνονται άμεσα διαθέσιμοι.

 

Επιπλέον, η έκδοση διαθέτει ένα νέο χαρακτηριστικό αποκλειστικά για tablets. Συγκεκριμένα, αλλάζουν θέση τα software buttons, εφόσον πριν εντοπίζονταν και τα τρία στο κέντρο του κάτω μέρους της οθόνης, ενώ τώρα το «Πίσω» και το «Home» βρίσκονται στην αριστερή άκρη της οθόνης και το κουμπί «Multitasking» βρίσκεται στη δεξιά άκρη της οθόνης. Με την αλλαγή αυτή καθίσταται ευκολότερη η χρήση συσκευών που διαθέτουν μεγάλη οθόνη, όταν ο χρήστης την κρατάει με τα δύο χέρια και χρησιμοποιεί τους αντίχειρες για το πάτημα των software buttons.

 

Ακόμη, επιστρέφει η επιλογή ενεργοποίησης της λειτουργίας «Μην Ενοχλείτε» μέχρι να χτυπήσει το επόμενο ξυπνητήρι που έχει οριστεί. Πρόκειται για μια επιλογή που είχε κάνει την εμφάνισή της στην έκδοση 5.1 του Lollipop, η οποία όμως αφαιρέθηκε κατά την πρώτη κυκλοφορία του Marshmallow.

 

Επιπλέον, η εν λόγω αναβάθμιση διαθέτει και βελτιώσεις όσον αφορά την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος. Οι χρήστες συσκευών Nexus μπορούν να εγκαταστήσουν ήδη χειροκίνητα τη νέα αναβάθμιση, η οποία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη over-the-air σύντομα.

 

Link.png Site: GSMArena