Ενδεχομένως οι χρήστες smartwatch με Android Wear θα παρατήρησαν ότι πρόσφατα το λειτουργικό σύστημα της Google αναβαθμίστηκε στην έκδοση 1.4.

Η νέα έκδοση φέρνει νέες μεθόδους ελέγχου του smartwatch συμπεριλαμβάνοντας και ορισμένα νέα wrist gestures. Το Android Wear τώρα επιτρέπει στον χρήστη να πλοηγηθεί στις διάφορες “κάρτες” χρησιμοποιώντας κινήσεις του καρπού.

 

Ο χρήστης για να εκμεταλλευτεί τις νέες δυνατότητες θα πρέπει να ενεργοποιήσει το Wrist Gestures στο ρολόϊ του. Η αναβάθμιση ενσωματώνει και ένα tutorial ώστε οι χρήστες να μπουν άμεσα στο νόημα και με κινήσεις του καρπού τους να μπορούν να δουν την πρώτη κάρτα, να κάνουν scroll στην επόμενη ή στην προηγούμενη και να ανοίξουν το μενού με τις εφαρμογές.

 

Οι νέες επίσης χειρονομίες, επιτρέπουν στον κάτοχο ενός smartwatch με Android Wear να κάνει “pull down” τα settings από το watch face και στην συνέχεια να επανέλθει στο watch face. Οι νέες χειρονομίες είναι διαθέσιμες σε κάθε smartwatch που “τρέχει” Android Wear 1.4 ή νεώτερη έκδοση. Για την ώρα, το update είναι διαθέσιμο στο LG Watch Urbane 2 ωστόσο σύντομα θα είναι και για άλλες συσκευές.

 

Link.png Site: SlashGear