Ένα από τα χαρακτηριστικά που προσφέρει η LG με τα κινητά της τηλέφωνα είναι το Knock Code, το οποίο προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να κλειδώσει τη συσκευή του και να την ενεργοποιήσει, όταν είναι κλειδωμένη, απλά με ένα double tap στην οθόνη του κινητού, χωρίς να χρησιμοποιήσει το sleep/wake button.

Μάλιστα, ο χρήστης μπορεί να ορίσει συγκεκριμένο μοτίβο από taps στην οθόνη προκειμένου ξεκλειδώσει, γεγονός που δίνει στη λειτουργία την ονομασία Knock Code.

 

Την παραπάνω λειτουργία φέρνει στα υπόλοιπα Android κινητά η εφαρμογή KnockOn. Συγκεκριμένα, το διπλό tap σε γρήγορη διαδοχή κλειδώνει την οθόνη όταν είναι ενεργοποιημένη και την ενεργοποιεί όταν το κινητό είναι κλειδωμένο. Ωστόσο, η λειτουργία ξεκλειδώματος της συσκευής λειτουργεί μόνο με οθόνες AMOLED και όχι με οθόνες LCD.

 

Να σημειωθεί ότι στην παρούσα φάση η εφαρμογή KnockOn έχει μια σειρά από bugs. Ωστόσο, στην πλειοψηφία των συσκευών με οθόνες AMOLED φαίνεται να λειτουργούν καλά και τα δύο gestures. Η εφαρμογή διαθέτει δωρεάν έκδοση αλλά και έκδοση επί πληρωμή, η οποία κοστίζει 1,22 ευρώ και αφαιρεί τις διαφημίσεις, δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας του double tap και καθιστά ικανή την ενεργοποίηση και των δύο λειτουργιών (κλείδωμα-ξεκλείδωμα οθόνης).

 

File.png Download: KnockOn
Link.png Site: PhoneArena