Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Google δοκιμάζει μια εφαρμογή για το Android, που θα επιτρέπει τον έλεγχο ορισμένων βασικών λειτουργιών μέσω φωνής. Η εφαρμογή ονομάζεται Voice Access και επιδιώκει να καταστήσει ευκολότερη τη χρήση Android συσκευών από άτομα με αναπηρία.

Προς το παρόν βρίσκεται σε beta έκδοση, όμως σε λίγο καιρό αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της ως δωρεάν εφαρμογή στο Play Store.

 

Το Voice Access θα επιτρέπει το άνοιγμα εφαρμογών, την περιήγηση σε μια σελίδα και την επιλογή συγκεκριμένων στοιχείων από την οθόνη.

 

Επιπλέον, τα στοιχεία που εμφανίζονται στην οθόνη είναι αριθμημένα, επομένως, ο χρήστης μπορεί να εκφωνήσει τον αντίστοιχο αριθμό για να πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη ενέργεια. Οι εν λόγω δυνατότητες θα επιτρέψουν στο Android να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ακόμη περισσότερους χρήστες.

 

Η Google ανακοίνωσε μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις προσβασιμότητας για τα προϊόντα της. Οι developers μπορούν πλέον να τρέξουν ένα Accessibility Scanner στις εφαρμογές τους, ώστε να λάβουν προτάσεις αναφορικά με τον τρόπο που μπορούν να τις βελτιώσουν, παραδείγματος χάρη για άτομα με προβλήματα στην όραση.

 

gallery_363048_2550_3728397.gif

 

Τέλος, η Google παρουσιάζει μια νέα έκδοση του λογισμικού text-to-speech navigation για τα Chromebooks, ενώ φέρνει και τη δυνατότητα επεξεργασίας μέσω φωνής στα Google Docs.

 

Link.png Site: TheVerge