Πριν τρεις μήνες περίπου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών [Federal Trade Commission (FTC)] εξέδωσε απόφαση αναφορικά με την επιστροφή χρημάτων για αγορές στο Google Play που έγιναν κυρίως από παιδιά χωρίς την εξουσιοδότηση ή την έγκριση των γονιών τους.

Η Google κατέληξε σε συμφωνία με την Ομοσπανδιακή Επιτροπή Εμπορίου για το ύψος της αποζημίωσης, η οποία έφτασε τα 19 εκατομμύρια δολάρια και πλέον η εταιρεία του Mountain View ξεκίνησε την διαδικασία επιστροφής των χρημάτων.

 

Σύμφωνα με το Phandroid, η εταιρεία στέλνει στους πελάτες της ένα email, υπογραμμίζοντας τα νέα χαρακτηριστικά και τις πολιτικές του Google Play store που αποσκοπούν στην πρόληψη μη εξουσιοδοτημένων αγορών τονίζοντας ότι ευθυγραμμίζεται με την απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, και επομένως προχωράει σε επιστροφή χρημάτων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

 

Όσοι - γονείς κυρίως - πιστεύουν πως δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, έχουν προθεσμία μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 2015 να καταθέσουν σχετικό αίτημα.

 

Link.png Site: Engadget