Η Google επισήμως εισέρχεται στην αγορά των wearable devices. Πιθανολογούμε ότι μία συσκευή από την εταιρεία δεν θα αργήσει, ωστόσο το μεγάλο, και σπουδαιότερο βήμα έγινε, και δεν είναι άλλο από την παρουσίαση ενός νέου λειτουργικού συστήματος για “φορετές” συσκευές.

To Android Wear, όπως θα καταλάβατε, βασίζεται στο γνωστό λειτουργικό σύστημα της εταιρείας και είναι φτιαγμένο ειδικά για smartwatches, και η Google, όπως έκανε στα κινητά, είναι προφανές ότι θέλει να το καθιερώσει και στις συσκευές του είδους.

 

Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα δύο video για να επιδείξει τις δυνατότητες του περιβάλλοντος εργασίας και φυσικά να δείξει σε όλους πως μοιάζει το UI. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία, αφορά στην σωματική άσκηση, και η Google λέει, ότι οι χρήστες που έχουν smartwatch που φοράει Android Wear θα προσφέρει πληροφορίες που αφορούν στη ταχύτητα (σε πραγματικό χρόνο), στην απόσταση και στο χρόνο, καθώς τρέχουν, κάνουν ποδήλατο ή περπατούν. Αυτό σημαίνει επίσης ότι οι Google Maps θα είναι ενσωματωμένοι για να παρέχουν επιπλέον πληροφορίες και οδηγίες πλοήγησης. Το Google Now δίνει επίσης το παρόν, και θα προσφέρει ειδοποιήσεις, υπενθυμίσεις κ.ά.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0xQ3y902DEQ

 

Οι χρήστες βεβαίως θα μπορούν με την εντολή “OK Google” να πραγματοποιούν αναζητήσεις χρησιμοποιώντας τη φωνή τους, ενώ θα υποστηρίζονται και φωνητικές εντολές (π.χ θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να αναπαράγουν κάποιο τραγούδι κ.λπ).

 

Πολλές εταιρείες σύντομα αναμένεται να ανακοινώσουν smartwatches που θα βασίζονται στο Android, μεταξύ των οποίων είναι οι ASUS, Motorola, LG, Samsung και HTC. Το smartwatch με τη στρογγυλή στεφάνη που βλέπετε στο video είναι αυτό της Motorola (Moto 360). Το πρώτο προϊόν του είδους, από την συνεργασία της Google με την LG, είναι ένα smartwatch με την ονομασία G Watch και θα είναι διαθέσιμο μέσα στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς.

 

http://www.youtube.com/watch?v=QrqZl2QIz0c

 

Αν και πιθανολογούμε, το ίδιο διάστημα περίπου η Apple θα παρουσιάσει το iWatch. Όπως καταλαβαίνουμε ο... τεχνολογικός οίστρος, από τη μεριά του Android, δεν είναι τυχαίος αφού αναμένεται και σε αυτό το επίπεδο συσκευών να έχουμε τρομερό ανταγωνισμό. Ελπίζουμε και η Microsoft, με την Nokia και άλλους κατασκευαστές να μην αργήσουν να παρουσιάσουν την δική τους πρόταση.