Η Google διέθεσε την εφαρμογή για την κάμερα στο Android, ως stand-alone app στο Google Play store, με βασικό στόχο την ευελιξία όσο αφορά στις αναβαθμίσεις για τη βελτίωση της απόδοσης, τη καταπολέμηση bugs ή την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών.

Η εφαρμογή ονομάζεται απλώς Google Camera, και μοιάζει κάπως διαφορετική από αυτή που υπάρχει στο Android 4.4 KitKat, αφού η Google έχει προσθέσει νέα χαρακτηριστικά ενώ έχει βελτιώσει και το περιβάλλον χρήσης, το οποίο είναι πιο “καθαρό”.

 

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά συναντούμε το νέο mode “Lens Blur”, για “SLR-like” φωτογραφίες (για την επίτευξη λήψεων που το background για παράδειγμα, πίσω από το βασικό αντικείμενο είναι θόλο). Επίσης προσφέρεται το χαρακτηριστικό Photo Sphere (λήψεις 360 μοιρών) ενώ όσο αφορά στο σκόπευτρο, βρίσκεται στο 100%, που σημαίνει ότι αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας, θα αποτελεί και το αποτέλεσμα της λήψης σας. Επίσης υποστηρίζεται πανόραμα υψηλής ανάλυσης.

 

Η πρόσβαση στις επιλογές θυμίζει τον τρόπο που λειτουργεί η κάμερα στα Moto X/G με swipe από τα αριστερά και από ότι φαίνεται η Google είχε στόχο την απλότητα (δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της ισορροπίας λευκού αν δεν κάνουμε λάθος). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη εδώ και είναι συμβατή με όλα τα smartphones και tablets που τρέχουν Android 4.4 KitKat ή πιο σύγχρονη έκδοση.

 

File.png Download: GoogleCamera (Play Store)

Link.png Site: TheVerge