Όπως κάθε μήνα, έτσι και για αυτόν, η Google έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης Android σε φορητές συσκευές.

Τα δεδομένα εξήχθησαν από μια περίοδο εφτά ημερών και βασίζονται σε συσκευές που επισκέφτηκαν το Google Play Store εκείνες τις μέρες.

 

Με ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και tablet να αναβαθμίζουν συγκεκριμένα μοντέλα τους στην Lollipop έκδοση του Android, το ποσοστό της τελευταίας έκδοσης έχει φτάσει περίπου στο 5% του συνολικού μεριδίου της αγοράς. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός πως η τελευταία ενημέρωση του Lollipop 5.1 κατέχει ένα μικρό μερίδιο στον πίνακα, της τάξης του 0,4%.

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό συσκευών, συγκεκριμένα το 41,4%, έχει την έκδοση KitKat 4.4 μια αύξηση 0,5% σε σύγκριση με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών.

 

gsmarena_001.jpg

 

Παλαιότερες εκδόσεις του Android εξακολουθούν να υπάρχουν στο διάγραμμα, με το 6,4% των συσκευών να τρέχει την έκδοση Gingerbread (2.3.3 - 2.3.7), το 5,7% την Ice Cream Sandwich (4.0.3-4.0.4) ενώ συνολικά η Jelly Bean ( 4.1.x, 4.2.x και 4.3) βρίσκεται στο 40,7% των φορητών συσκευών. Η πιο παλιά έκδοση που είναι συμβατή με το Play Store είναι η 2.2 Froyo η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη στο 0,4% των συσκευών που χρησιμοποιούν λογισμικό Android.

 

Link.png Site: GSMArena