Μπορεί πριν περίπου ένα χρόνο η Microsoft να διέθεσε την εφαρμογή Office για κινητά με Android, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει την ανάπτυξη της σουίτας ειδικά για Android tablets.

Η εταιρεία αναμένεται να τη διαθέτει περίπου προς τα τέλη αυτού του χρόνου και θα "συνοδεύσει" το Microsoft Office για iPad ως η δεύτερη μεγάλη κυκλοφορία για tablets που επικεντρώνεται στα προγράμματα Word, Excel και PowerPoint.

 

Σύμφωνα με πηγές η Microsoft προετοιμάζει μια δοκιμαστική έκδοση του Office για Android με περιορισμένη πρόσβαση (private beta) και δέχεται συμμετοχές μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα. Όσες εταιρείες ή όσοι ιδιώτες επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ιστοσελίδας Microsoft SharePoint.

 

Το Office για Android αναμένεται να διαθέτει βελτιστοποιημένο περιβάλλον χρήσης, παρόμοιο με αυτό της touch-friendly έκδοσης του Office για Windows που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει λίγο πιο αργά, στις αρχές του 2015.

 

Κατά την εμφάνιση του στο Code Conference το περασμένο Μάϊο, ο CEO της εταιρείας, Satya Nadella, έδωσε έμφαση στις προσπάθειες του ώστε η Microsoft να επικεντρωθεί στη mobile αγορά και στις υπηρεσίες cloud: "Δεν θα είμαστε δεσμευμένοι με μία εφαρμογή, με μία συσκευή, σε ένα μέρος" έγραψε σε ένα tweet, μετά την παρουσία του στο συνέδριο Code.

 

Τέλος, η Microsoft έχει ήδη στα σκαριά μία νέα έκδοση του Office για Mac υπολογιστές, με πιθανότερη περίοδο κυκλοφορίας στα τέλη αυτού του έτους.

 

Link.png Site: TheVerge