Δεν είναι μυστικό ότι σε online app stores υπάρχουν εφαρμογές, που έχουν στόχο να σας εξαπατήσουν. Υπάρχουν εφαρμογές που πληρώνεις, και δεν κάνουν τίποτα από αυτά που υπόσχονται, ενώ στη χειρότερη προκαλούν προβλήματα στα κινητά εγκαθιστώντας ακόμα και malware.

Επίσης υπάρχουν πολλές που πουλούν πληροφορίες και στοιχεία -από τα προσωπικά σας δεδομένα- σε τρίτους. Μερικές εφαρμογές, αποτελούν προϊόντα scammers που δεν έχουν περάσει κάποιο διεξοδικό έλεγχο ώστε να αποτραπεί ή να απαγορευτεί η παρουσία τους για παράδειγμα στο Google Play store. Στο app store για συσκευές Android υπάρχουν πολλές εφαρμογές που αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως antivirus, και που έχουν στόχο να προειδοποιήσουν ή να αποτρέψουν κάποια δυσάρεστη κατάσταση για τον χρήστη, ωστόσο τι γίνεται όταν μία από τις δημοφιλέστερες -paid κιόλας- εφαρμογές antivirus είναι η ίδια... scam;

 

Η εφαρμογή Virus Shiled, που είναι η No.1 Top New Paid app στο Google Play store ανακαλύφθηκε ότι δεν κάνει τίποτα ενώ παράλληλα ζητάει από τον χρήστη $3.99. Αν έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή καλό θα ήταν να τη διαγράψετε. Η ιστοσελίδα Android Police που έψαξε τον κώδικα της εφαρμογής, έδωσε στην Google όλα τα στοιχεία που ανακάλυψαν και η εφαρμογή δεν βρίσκεται πια στο Play store. Αν βρίσκεται στο κινητό σας, "τελειώστε" την.

 

Link.png Site: GSMArena