Στη φετινή CES είδαμε πολλά νέα smart προϊόντα που αφορούν το Internet of Things, όπως το νέο smart ψυγείο της Samsung με τη μεγάλη οθόνη. Σε αυτή την κατηγορία προϊόντων ανήκει και ο smart καθρέφτης που αναπτύσσει ο Max Braun, software engineer της Google.

Ο Braun ανέβασε πληροφορίες και φωτογραφίες του συγκεκριμένου project στο Medium. Ο εν λόγω καθρέφτης μπορεί να προβάλλει πληροφορίες παρόμοιες με ενός κινητού Android, όπως τον καιρό, την ώρα, καθώς και τις κορυφαίες ειδήσεις της ημέρας.

 

Πρόκειται για ένα προϊόν που θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντασίας και concept βίντεο της Corning. Ο Braun δηλώνει ότι χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να κατασκευάσει τον καθρέφτη, στον οποίο σκοπεύει μάλιστα να πραγματοποιήσει κάποιες ακόμη αλλαγές.


gallery_363048_2550_50927.jpeg


Προς το παρόν, ο καθρέφτης ανανεώνει το περιεχόμενο που προβάλλει χάρη στα APIs του Android για τον καιρό και τα νέα. Επιπλέον, μπορεί να λάβει ερωτήματα μέσω της λειτουργίας φωνητικής αναζήτησης της εφαρμογής της Google.

 

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος καθρέφτης βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και απέχει αρκετά από το στάδιο της παραγωγής (εάν φυσικά υπάρχει τέτοιο πλάνο). Δεν αποκλείεται πάντως στην επόμενη CES να δούμε και άλλους τέτοιους smart καθρέφτες να κάνουν την εμφάνισή τους.

 

Link.png Site: TheVerge