Εκτός από την μεγάλη ανακοίνωση του Android M, που ουσιαστικά αποτελεί μία περισσότερο “ραφιναρισμένη” έκδοση του Android 5.0 Lollipop που προσθέτει ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως τα App Permissions, η Google ανακοίνωσε βελτιώσεις και στο Android Wear.

Ήδη, υπάρχουν επτά smartwatches με Android Wear στην αγορά, και σύντομα αναμένεται να αυξηθούν ενώ υπάρχουν περισσότερες από 4000 εφαρμογές, ενώ έρχονται μερικές πολύ σπουδαίες, που εκμεταλλεύονται ορισμένα νέα χαρακτηριστικά του Android Wear, όπως την λειτουργία “Always On” ή τις χειρονομίες με τον καρπό (Wrist Gestures).

 

Οι βασικοί πυλώνες των νέων χαρακτηριστικών που έρχονται είναι τα Always On, Wrist Gestures, Emoji Recognizer και o Launcher.

 

Σε περιπτώσεις που είναι απαραίτητο, όπως για παράδειγμα κατά την διάρκεια που ο χρήστης βρίσκεται στο σούπερ-μάρκετ με την λίστα για τα ψώνια στην συσκευή Android Wear, η λίστα με τα ψώνια θα βρίσκεται “always on" ενώ το ίδιο θα γίνεται, όταν θέλει να πάει κάπου και έχει ενεργοποιήσει την εφαρμογή με τους χάρτες.

 

gallery_286955_2046_150602.jpg

 

gallery_286955_2046_54457.jpg

 

Με τις Wrist Gestures, με ένα κούνημα του καρπού, ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να βλέπει ειδοποιήσεις, ή να πηγαίνει ακόμα “βαθύτερα” μέσα στην εφαρμογή, και μετά την πρώτη ειδοποίηση που έλαβε, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες με απλά κουνήματα του καρπού.

 

gallery_286955_2046_30383.jpg

 

Στην περίπτωση που επικοινωνεί με κάποιον, όπως για παράδειγμα μέσω του Facebook Messenger, μπορεί στην οθόνη να ζωγραφίσει το σχήμα ενός ποτού, με το Android Wear να αναγνωρίζει το σχήμα, και να στέλνει το κατάλληλο Emoji.

 

gallery_286955_2046_5033.jpg

 

gallery_286955_2046_16538.jpg

 

Η εταιρεία στην συνέχεια πραγματοποίησε επίδειξη ορισμένων νέων εφαρμογών που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Android Wear, όπως των Uber, Foursquare, Citymapper, με την Uber να αποτελεί το εντυπωσιακότερο παράδειγμα.

 

Η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να πει στην συσκευή του “OK Google, call me a car” και ένας οδηγός της Uber θα φτάσει στο σημείο που βρίσκεται ο χρήστης, ενώ ο τελευταίος παρακολουθεί την διαδρομή του οδηγού της Uber ζωντανά στον χάρτη.

 

Σε εξέλιξη...