Τον περασμένο Ιανουάριο, η Yahoo απέκτησε τον Aviate launcher, προχωρώντας πριν 2 μήνες στην δωρεάν διάθεση του για κατόχους Android συσκευών.

Το Aviate μπορεί να οργανώσει αυτόματα τις εφαρμογές, τα προσωπικά δεδομένα αλλά και τα τοπικά δεδομένα, όπως προβλέψεις για το καιρό, πληροφορίες για τη κίνηση και συμβάντα καταχωρημένα στο ημερολόγιο. Επίσης, προσαρμόζεται ανάλογα με την ώρα της ημέρας και άλλες δραστηριότητες ώστε να εμφανίσει σχετικές πληροφορίες στην αρχική οθόνη.

 

Με τη βοήθεια του Aviate, η Yahoo κατάφερε να συγκεντρώσει μερικές σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εφαρμογών σε Android κινητά, όπως με ποιες εφαρμογές αλληλεπιδρούν περισσότερο οι χρήστες, πόσες έχουν κατεβάσει ανά μέσο όρο κ.ο.κ. Πιο συγκεκριμένα, η Yahoo Aviate με τη Yahoo Labs, αποκαλύπτουν πως ένας χρήστης έχει κατά μέσο όρο περίπου 95 εφαρμογές εγκατεστημένες στο κινητό του, 35 εκ των οποίων τις χρησιμοποιεί κάθε μέρα.

 

Κοιτάζοντας λίγο πιο προσεχτικά την παρακάτω φωτογραφία, παρατηρούμε πως συγκεκριμένες εφαρμογές χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες ώρες της μέρας. Για παράδειγμα, το ρολόι, η χρήση του οποίου γίνεται κάθε βράδυ για ρύθμιση του ξυπνητηριού και κάθε πρωί για την απενεργοποίηση του, ή οι Google Maps χρησιμοποιούνται περισσότερο τις ώρες τις οποίες μετακινείται ο κόσμος. Οι εφαρμογές του τηλεφώνου και των μηνυμάτων είναι αυτές με τη μεγαλύτερη χρήση κυρίως τις ώρες εργασίας, ενώ για την εφαρμογή του Netflix, παρατηρείται πως η χρήση της φτάνει το αποκορύφωμα κατά τις δέκα το βράδυ.

 

Aviate-Infographic-8_23-730x840.jpg

Η Yahoo δεν έχει αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία λήψης για το Aviate. Παρ'όλα αυτά, το Google Play έχει καταγράψει πως έχει "κατέβει" περίπου 1 με 5 εκατομμύρια φορές, επομένως τα στοιχεία βασίζονται σε έναν σημαντικό αριθμό χρηστών, οι οποίοι φυσικά έχουν κάνει προηγουμένως χρήση της εφαρμογής.

 

Link.png Site: TheNextWeb