Η Google αναμένεται σύντομα να προσφέρει στους χρήστες του Android περισσότερο έλεγχο όσο αφορά στην ιδιωτικότητα. Η εταιρεία σκοπεύει να αναβαθμίσει την πλατφόρμα ώστε οι χρήστες να έχουν μεγαλύτερο επίπεδο ελέγχου στα δεδομένα και στις πληροφορίες που έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές.

Σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, η Google αναμένεται να προσθέσει ορισμένες νέες ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν τον έλεγχο σε κάθετι που έχουν πρόσβαση οι εφαρμογές, και επομένως στα δικαιώματα τους (λογικά, η Google έχει στον νου της τις φωτογραφίες, τις επαφές ή την τοποθεσία, ενώ ενδέχεται να σκέφτεται την κάμερα ή και το μικρόφωνο).

 

Αν και κάποτε ορισμένες εφαρμογές τρίτων είχαν πρόσβαση σε τέτοιου είδες ρυθμίσεις (app permissions), που η Google είχε ανακαλυφθεί ότι είχε "κρυμμένες", η εταιρεία απενεργοποίησε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό σε επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος (για λόγους ασφάλειας και σταθερότητας, επειδή αυτές οι εφαρμογές τρίτων ενδέχεται να εμπόδιζαν άλλες εφαρμογές από το να λειτουργούν σωστά).

 

To αποτέλεσμα ήταν το Android, τουλάχιστον στην "εργοστασιακή έκδοση" (γιατί έχουμε συναντήσει και εξαιρετικό επίπεδο ελέγχου σε εκδόσεις τρίτων, όπως στο Emotion UI της Huawei) να προσφέρει σήμερα μάλλον λιγότερες επιλογές ελέγχου σε σχέση με το iOS ή ακόμα και σε σχέση με το Update 2 των Windows Phone 8.1 όσον αφορά στον έλεγχο των δεδομένων που έχουν πρόσβαση οι εγκατεστημένες εφαρμογές.

 

Η αναβάθμιση στην πλατφόρμα, σύμφωνα με το Bloomberg αναμένεται να ανακοινωθεί στο συνέδριο Google I/O στα τέλη Μαϊου.

 

Link.png Site: Engadget