Μπορεί να είχε ανακοινωθεί στο ετήσιο συνέδριο Google I/O πως με τη Google Office Suite θα μπορείτε να επεξεργάζεστε και αρχεία που προέρχονται από τη πλατφόρμα Microsoft Office μέσα στις εφαρμογές της, ωστόσο περιμέναμε κάτι τέτοιο να γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά. Μόλις πρόσφατα όμως, έγιναν διαθέσιμες νέες ενημερώσεις για τα Google Docs και Sheets, που φέρουν αρκετές και σημαντικές αλλαγές.

Εκτός από τη δυνατότητα επεξεργασίας αρχείων Word μέσω του Google Docs, η ενημέρωση φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά, η παρουσία των οποίων κάνει πιο εύκολη τη χρήση της εφαρμογής. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών είναι η προσθήκη ενός νέο πλήκτρου για τη δημιουργία νέου εγγράφου ενώ οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ένα νέο περιβάλλον χρήσης για την επεξεργασία των ήδη υπάρχων φακέλων. Ο κατάλογος των αρχείων μπορεί να διαφοροποιηθεί μεταξύ των αρχείων Word και Doc, ενώ μπορείτε να στείλετε αρχεία σε μορφή PDF ή σε Word. Επιπλέον έχει προστεθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε αρχεία από αποθηκευτικές συσκευές, όπως σκληρό δίσκο ή flash drive. Για περισσότερο μινιμαλιστική εμφάνιση, ο αριθμός των εικονιδίων στο status bar έχει μειωθεί.

 

Παρόμοιες αναβαθμίσεις με το Google Docs εμφανίζονται και στο Google Sheets, με τη διαφορά πως το τελευταίο σχετίζεται περισσότερο με το Microsoft Excel. Η δημιουργία και επεξεργασία διαγραμμάτων είναι καλοδεχούμενη, κυρίως για χρήστες που δεν ήθελαν να στραφούν στα Google Apps λόγω των περιορισμών τους. Άλλα σημαντικά νέα χαρακτηριστικά είναι η δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης, όπου μπορείτε να επιλέξετε από κελιά που έχουν ήδη συμπληρωθεί όπως στο Excel, καθώς επίσης και η ενσωμάτωση τύπων, αφού τώρα δεν απαιτείται η χειροκίνητη εισαγωγή τους.

 

Τη περασμένη βδομάδα η Google ανακοίνωσε πως θα αφαιρέσει το QuickOffice από το Play Store καθώς το ενσωμάτωσε στο Google Office Suite αφού με τις ενημερώσεις που έχει ήδη δρομολογήσει η εταιρεία, δε κρίθηκε απαραίτητη η ύπαρξη ξεχωριστής σουίτας.

 

File.png Download: Google Docs

File.png Download: Google Sheets

 

Link.png Site: AndroidCommunity