Σε αναφορά της, η ομάδα ασφάλειας του Android, μας ενημερώνει για τις προσπάθειες της να προστατεύσει τη δημοφιλή mobile πλατφόρμα ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον πόλεμο κατά του malware, καθώς και ποια ήταν τα αποτελέσματα της δουλειάς της για την περσινή χρονιά.

Πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι, η Google αναφέρει ότι οι επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού σημείωσαν σημαντική μείωση 50% σε σχέση με το 2013 ενώ μόλις το 1% του συνόλου των Android συσκευών, είχαν εγκατεστημένη κάποια κακόβουλη εφαρμογή. Το πραγματικό ποσοστό όμως είναι ακόμη μικρότερο και συγκεκριμένα μόλις στο 0.15% σε ότι αφορά εγκαταστάσεις εφαρμογών που προήλθαν από το Play Store ενώ το υπόλοιπο 0.75% προχώρησε σε εγκατάσταση της κακόβουλης εφαρμογής από κάποια τυχαία εξωτερική πηγή.

 

Στην αναφορά της Google η οποία αποτελείται από 44 σελίδες, η εταιρεία γίνεται αρκετά αναλυτική σχετικά με το είδος των επιθέσεων είτε αυτές αφορούν ransomware είτε SMS πάνω στην προσπάθεια της εταιρείας να δημοσιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία διαθέτει. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και άλλοι μηχανικοί της Google οι οποίοι έχουν επιστήσει την προσοχή τους σε κακόβουλα extensions του Chrome, προχωρώντας σε απενεργοποίηση 200 από αυτά την περασμένη εβδομάδα, και τα οποία είχαν στόχο 14 εκατομμύρια χρήστες του δημοφιλή browser.

 

Στην αναφορά πάντως δε γίνεται λόγος για την πρόσφατη ευπάθεια των Android smartphones που στηρίζονται στην έκδοση 4.2 Jelly Bean, και η οποία αφορά το WebView, με τη Google να προχωρά σε επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος στις αρχές του χρόνου. Από τα στοιχεία της αναφοράς που προκαλούν εντύπωση είναι ο αριθμός των συσκευών οι οποίες ελέγχονται καθημερινά για προβλήματα ασφάλειας, ένας αριθμός που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια συσκευές.

 

Link.png Site: The Verge