Έχει περάσει ένας χρόνος περίπου από τότε που το “αφεντικό” του Android, Andy Rubin έφυγε από την Google για να ξεκινήσει ένα νέο hardware startup με την ονομασία Playground Global.

Σύμφωνα με νέες φήμες ωστόσο, επιστρέφει στο… Android, αλλά από την άλλη πλευρά του νομίσματος. Σύμφωνα λοιπόν με το The Information, ο Andy Rubin έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει ανθρώπους για να ξεκινήσει μία νέα εταιρεία smartphones, που το πιθανότερο είναι ότι θα χρηματοδοτηθεί από την Playground Global. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο Andy Rubin θα έχει συμβουλευτικό ρόλο ή ένα περισσότερο ενεργό ρόλο στην διαχείριση και στην λειτουργία της εταιρείας, ωστόσο η μεγάλη του εμπειρία με το Android θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία στα πρώτα της βήματα στον χώρο.

 

Το πως θα καταφέρει η νέα εταιρεία του Andy Rubin να ξεχωρίσει ανάμεσα στις δεκάδες άλλες εταιρείες που ήδη πωλούν smartphones με Android παραμένει ένα ερωτηματικό, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει το μοντέλο direct-to-consumer, ένα μοντέλο που αρκετοί κατασκευαστές –όπως η OnePlus κ.ά- έχουν ακολουθήσει με επιτυχία.

 

Link.png Site: Engadget