Η Google ανακοίνωσε επίσημα ότι το Android Wear έρχεται στο iPhone, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί: μόνο οι νέες συσκευές με Android Wear έχουν αυτή την δυνατότητα και συνεργάζονται μόνο με συσκευές iPhone που “τρέχουν” iOS 8.2 ή νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple.

Όπως ανακοίνωσε η Google, το σχετικό app συνεργάζεται μόνο με τα τελευταία Android Wear smartwatches, και για την ώρα, η μόνη συσκευή που τρέχει την τελευταία έκδοση του Android Wear είναι το LG Watch Urbane. Όλες οι επερχόμενες συσκευές θα συνεργάζονται με το app, συμπεριλαμβανομένων και συσκευών που έρχονται από τις ASUS, Motorola και Huawei.

 

Τι γίνεται με τις παλαιότερες συσκευές με Android Wear; Σύμφωνα με την Google, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν με το σχετικό iOS app, επειδή δεν τρέχουν την τελευταία έκδοση του Android Wear “out-of-the-box”. Μόνο τα smartwatches με την τελευταία έκδοση Android Wear έχουν αυτή την δυνατότητα. Βεβαίως κάποιοι μπορούν να ελπίζουν ότι θα βρεθεί έστω και ανεπίσημα, κάποιος τρόπος να λειτουργήσουν.

 

Ο τρόπος που θα λειτουργεί το Android Wear στο iOS είναι όμοιος με τον τρόπο που λειτουργεί στα κινητά με Android. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις από τις αγαπημένες του υπηρεσίες της Google, όπως είναι τα Google Now, Google Calendar και Gmail καθώς και από τα Calendar της Apple, το Google Fit ή για τον καιρό κ.ά. Λειτουργεί και με την φωνή ενώ δεν είναι απαραίτητο για τον χρήστη να έχει εγκατεστημένες όλες τις παραπάνω εφαρμογές, αφού ενσωματώνονται ήδη στο iOS app. Επίσης μπορεί να αλλάζει κανονικά watch faces ενώ κάθε ειδοποίηση τρίτης εφαρμογής θα εμφανίζεται κανονικά στο smartwatch, όπως εμφανίζεται και στο iPhone.

 

Link.png Site: ']Android Blog
Link.png Site: http://www.engadget.com/2015/08/31/android-wear-now-works-with-iphones/']Engadget