Πλησιάζει η ημερομηνία για το συνέδριο Google I/O 2015, όταν και θα μάθουμε πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για την επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας για φορητές συσκευές, "Android M".

Στην Google και εσωτερικά, το Android M είναι γνωστό ως "Macadamia Nut Cookie", αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συγκεκριμένη θα είναι και η τελική ονομασία. Λέγεται, ότι τουλάχιστον εμφανισιακά, το Android M αποτελεί μία περισσότερο "ραφιναρισμένη" έκδοση του Android 5.0 Lollipop, που αποτελεί και την καλύτερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας έως σήμερα, παρά τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν τουλάχιστον στην αρχή της "σταδιοδρομίας" του.

 

Αν και αναμένεται να υπάρξουν εκπλήξεις, εδώ και εκεί, το Android M αναμένεται να διαθέτει ένα περισσότερο καλογυαλισμένο περιβάλλον χρήσης Material Design, που θα είναι ακόμα πιο "flat" και μινιμαλιστικό.

 

gallery_286955_2035_13121.png

 

Επίσης θα προσφέρει καλύτερη απόδοση, με καλύτερη διαχείριση RAM, μειωμένη δραστηριότητα όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας -και επομένως καλύτερη αυτονομία- καθώς και μειωμένα wake-ups εφαρμογών.

 

Το Android M αναμένεται επίσης να υποστηρίζει "multi-window" mode το οποίο επιτρέπει την εμφάνιση και χρήση δύο εφαρμογών την ίδια στιγμή στην οθόνη. Εξάλλου είναι ένα χαρακτηριστικό που το έχουμε δει σε συσκευές των Samsung, LG και Sony. Γιατί όχι και στο "pure Android";

 

gallery_286955_2035_44487.png

 

Αν και το παρακάτω χαρακτηριστικό υποστηρίζεται, δεν είναι "universal" και το βλέπουμε μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Από ότι φαίνεται όμως έρχεται "native" και "universal" υποστήριξη με το Android M.

 

gallery_286955_2035_2380.jpg

 

Η Google αναμένεται να βελτιώσει τις δυνατότητες του Google Now, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν περισσότερα, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν το κινητό τους με βελτιωμένα voice controls.

 

gallery_286955_2035_12224.jpg

 

Πολλοί κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει στις συσκευές τους σαρωτές δαχτυλικών αποτυπωμάτων, σε μία προσπάθεια να αυξήσουν σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας, αλλά και το επίπεδο ευκολίας χρήσης. Ενδεχομένως η Google να ανακοινώσει με το Android M, την "native" υποστήριξη των fingerprint readers μαζί με το API για το Android Pay, που θα είναι συμβατό με το Google Wallet.

 

gallery_286955_2035_63248.jpg

 

Χάρη στο αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, και τις διάφορες βελτιώσεις στον συγκεκριμένο τομέα που θα ανακοινώσει η Google, το Android M θα είναι ιδανική λύση για επιχειρησιακού επιπέδου συσκευές επίσης (Android for Work).

 

gallery_286955_2035_62027.png

 

Σύμφωνα με φήμες, η νέα έκδοση Android M, αναμένεται να υποστηρίζει ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία "proximity-based communication", που θα επιτρέπει στις συσκευές Android να ανακαλύπτουν άλλες που βρίσκονται κοντά, ενδεχομένως για τον διαμοιρασμό περιεχομένου κ.ά.

 

Μία νέα φήμη επίσης, αφορά στις συσκευές Google Nexus. Σύμφωνα με την φήμη, η Google θα εγγυηθεί αναβαθμίσεις δύο χρόνων (24 μηνών) για τις συσκευές, καθώς και αναβαθμίσεις που αφορούν στον τομέα της ασφάλειας για τρία χρόνια (36 μήνες).

 

gallery_286955_2035_62600.jpg

 

Link.png Site: PhoneArena