Οι κάτοχοι συσκευών Nexus 5, 6, 7, 9 και Player από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να απολαύσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, Android 6.0 Marshmallow.

Φυσικά, όσοι αποκτήσουν κάποιο από τα Nexus 6P και Nexus 5X θα διαπιστώσουν ότι οι δύο συσκευές “τρέχουν” το Android 6.0 Marshmallow “out-of-the-box”. Για την ώρα δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις από τρίτους κατασκευαστές, ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες αρκετοί θα γνωστοποιήσουν τις προθέσεις και τα χρονοδιαγράμματα τους.

 

Το νέο Android 6.0 Marshmallow υποστηρίζει ταχύτερα και καλύτερα τις φωνητικές εντολές, με τους χρήστες να μπορούν με την φωνή τους να εκκινούν εφαρμογές καθώς και να διαχειρίζονται ορισμένες λειτουργίες τους (π.χ ο χρήστης μπορεί με την φωνή του να εκκινεί μία εφαρμογή μουσικής, και στην συνέχεια η εφαρμογή των ρωτάει, τι θέλει να ακούσει).

 

Η Google επίσης επανασχεδίασε την περιοχή με τις ειδοποιήσεις ενώ πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό, που έχει την ονομασία Doze, και το οποίο φέρνει βελτιώσεις στον τομέα της κατανάλωσης ενέργειας. Το χαρακτηριστικό βάζει την συσκευή Android σε “κατάσταση deep sleep” με αποτέλεσμα η κατανάλωση όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής να μειώνεται δραστικά. Σύμφωνα με την Google, η προσθήκη του Doze θα δώσει στο Nexus 5 περίπου 30% περισσότερη διάρκεια μπαταρίας.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: Engadget