Με τις συνεχείς αναβαθμίσεις των εφαρμογών της Google, το νέο μινιμαλιστικό Material Design UI και το Android L δε φαίνονται να είναι και πολύ μακρυά.

Η νέα αναβάθμιση του Play Store app μας φέρνει στην έκδοση 5.0.31 για Android, όπου παρατηρούμε μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές. Μέχρι στιγμής το Material Design ήταν εμφανές στις περιγραφές των εφαρμογών, ενώ τώρα επεκτείνεται σε όλη τη σχεδίαση του Play Store. Καταρχήν, το εικονίδιο της εφαρμογής έχει περισσότερο καθαρή και "επίπεδη" σχεδίαση, η μπάρα ενεργειών είναι "πράσινου" χρώματος, με νέο πλευρικό μενού (και με ωραίο animation για το πλήκτρο τύπου hamburger) ενώ γίνεται χρήση μικρότερης γραμματοσειράς.

 

Στις λίστες με τις εφαρμογές, διαπιστώνεται ότι το χρώμα της μπάρας ενεργειών (action bar) μεταφέρεται και στις κατηγορίες που βρίσκονται από κάτω. Το τμήμα με τις νέες αφίξεις (What's New) έχει μεταφερθεί στη κορυφή με έντονο πράσινο χρώμα και παραμένει εκεί, αντί να μεταφέρεται προς τα κάτω, όταν ο χρήστης θέλει να "Μάθει περισσότερα" για τη περιγραφή της εφαρμογής. Τέλος, μικρή αλλαγή παρατηρείται και στο εικονίδιο στη γραμμή ειδοποιήσεων όταν υπάρχει ειδοποίηση για την ενημέρωση μιας εφαρμογής.

 

Μέχρι την επόμενη βδομάδα η ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη σε όλους. Όσοι θέλετε πάντως μπορείτε να κατεβάσετε τo APK πατώντας πάνω στον σύνδεσμο παρακάτω.

 

File.png Download: APK installer για το Google Play Store 5

 

Link.png Site: AndroidCommunity | Android Police | Blog GSMArena | PhoneArena