Η Jide κυκλοφόρησε το Remix OS, μια έκδοση του Android η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση με ποντίκι και πληκτρολόγιο, που μάλιστα είναι ήδη διαθέσιμη για κατέβασμα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια έκδοση του Android που διαθέτει επιφάνεια εργασίας και παράθυρα, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό το γραφικό περιβάλλον των Windows, ορισμένων διανομών των Linux και του Mac OS X.

 

Το Remix OS κυκλοφορεί προς το παρόν σε έκδοση Alpha, το μέγεθος της οποίας είναι 700 MB. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του project, το Remix OS είναι συμβατό με τους περισσότερους υπολογιστές που διαθέτουν chipsets αρχιτεκτονικής x86 και επεξεργαστές 64-bit.

 

gallery_363048_2550_156858.png

 

Ακόμη, απαιτείται flash drive με σύνδεση USB 3.0, χωρητικότητα τουλάχιστον 8 GB, συνιστώμενη ταχύτητα εγγραφής 20 MB ανά δευτερόλεπτο, καθώς και υπολογιστής με USB legacy επιλογή για boot. Το Remix OS βασίζεται στο project Android-x86, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

 

Οι πρώτες εντυπώσεις των χρηστών για το Remix OS είναι αρκετά θετικές, με βασικότερο μειονέκτημα το γεγονός ότι αρκετές εφαρμογές δεν προσαρμόζονται καλά στο νέο περιβάλλον. Εντούτοις, εάν μια εφαρμογή είναι βελτιστοποιημένη μόνο για χρήση σε κινητό, υπάρχει η επιλογή χρήσης της σε παράθυρο που έχει μέγεθος ίσο με κινητού. Με τον τρόπο αυτό, η εφαρμογή προβάλλεται σωστά, αν και σε μικρό μέγεθος, και όχι με blown up μορφή.

 


Link.png Site: ArsTechnica