H Google παρουσίασε το Android Auto πριν 2 χρόνια ως μια λύση πλοήγησης για συστήματα αυτοκινήτου, με περισσότερα από 200 μοντέλα να το υποστηρίζουν από τότε αλλά και με την κυκλοφορία εξωτερικών λύσεων από διάφορες εταιρείες.

Όμως αν κάτι έχουν κοινό όλες αυτές οι προτάσεις των εταιρειών είναι το ακριβό τους κόστος, με τη Google να θέλει να φέρει το Android Auto σε εκατομμύρια αυτοκίνητα, κάνοντας σήμερα μια αποφασιστική κίνηση. Έτσι η νέα έκδοση του Android Auto δεν προϋποθέτει σύνδεση με κάποιο σύστημα πλοήγησης αυτοκινήτου, και μπορεί να τρέξει κανονικά στην οθόνη του android smarphone ή του tablet σας, φτάνει αυτό να τρέχει την έκδοση 5.0 του Android ή νεώτερη. To Android Auto παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον στον οδηγό με μεγάλα εικονικά πλήκτρα και δίνοντας έμφαση στη φωνητική πληκτρολόγηση ενώ η λήψη ειδοποιήσεων περιορίζεται στις απολύτως αναγκαίες προκειμένου η προσοχή του οδηγού να μην επηρεάζεται.

 

Στις διαθέσιμες επιλογές από την κεντρική οθόνη της εφαρμογής περιλαμβάνεται φυσικά η εφαρμογή των Google Maps αλλά και η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων. Παράλληλα υποστηρίζονται περισσότερες από 500 εφαρμογές όπως το Spotify και το Play Music για εύκολο χειρισμό τους μέσα από το μενού του Android Auto.

 

Η νέα έκδοση του Android Auto είναι από σήμερα διαθέσιμη σε 30 χώρες στις οποίες όμως δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Όμως όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την εφαρμογή, μπορούν να κατεβάσουν το σχετικό apk αρχείο και να την εγκαταστήσουν στη συσκευή τους.

 

Link.png Site: Google