Η Google έχει ετοιμάσει έναν νέο αλγόριθμο συμπίεσης για τον Chrome, ο οποίος θα «μικραίνει» τις ιστοσελίδες κατά 25% περισσότερο από ότι αυτή τη στιγμή.

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος ονομάζεται Brotli και είναι σχεδιασμένος για να αντικαταστήσει τον Zopfli, τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί ο Chrome.

 

Σύμφωνα με τον Ilya Grigorik της Google, ο εν λόγω αλγόριθμος ετοιμάζεται εδώ και καιρό, ωστόσο σύντομα θα είναι έτοιμος να διατεθεί στους χρήστες.

 

Η Google υποστηρίζει ότι ο Brotli χρησιμοποιεί ένα νέο data format, το οποίο του επιτρέπει να συμπιέζει το περιεχόμενο των ιστοσελίδων πιο αποτελεσματικά, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για HTML, CSS ή JavaScript.

 

Φυσικά, εντυπωσιακές είναι και οι επιδόσεις του όσον αφορά τις ταχύτητες αποσυμπίεσης, γεγονός που επιτρέπει την ταχύτατη φόρτωση των σελίδων. Μάλιστα, η Google υπογραμμίζει ότι ο συγκεκριμένος αλγόριθμος θα ωφελήσει τους χρήστες smartphones, εφόσον, χάρη σε αυτόν, θα μειωθεί η κατανάλωση δεδομένων και μπαταρίας.

 

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ο αλγόριθμος φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό του στάδιο, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα κάνει άμεσα την εμφάνισή του στον Chrome.

 

Link.png Site: Gizmodo